Bijeljinski taksisti: Ugroziće nas nova taksi služba

Od subote, 16. decembra, Bijeljina će dobiti novu taksi službu “Patrol taxi” iz Banjaluke, kada će biti organizovana prezentacija i svečano otvaranje prve organizovane taksi službe u Bijeljini. S druge strane, bijeljinski taksisti nisu oduševljeni činjenicom da će dobiti, kako sami kažu, nelojalnu konkurenciju.

Bijeljinski taksisti: Ugroziće nas nova taksi služba

Prema riječima direktora nove taksi službe Borisa Tomića, ovo će biti prva ozbiljna taksi služba koju Bijeljina do sada nije imala.

"Pozivom na kratki broj 1552 svaki stanovnik Bijeljine moći će za dva do tri minuta dobiti taksi na svoju adresu, a kompletna služba biće jedinstvena, uniformisana i prepoznatljiva, i što je najvažnije, biće dostupna i jeftinija u odnosu na dosadašnje cijene vožnje",najavljuje Boris Tomić.

Bijeljinski taksisti kojih trenutno ima stotinjak koji obavljaju ovu djelatnost, nisu oduševljeni činjenicom da će dobiti, kako sami kažu, nelojalnu konkurenciju.

Srpko Ristić, koji se već petnaest godina bavi taksi prevozom u Bijeljini, kaže da ni ovih stotinu taksista nema dovoljno posla, te se pita, šta će raditi novi taksisti u Bijeljini.

"Ni mi nemamo dovoljno posla. Sami sebe finansiramo, a čuli smo da će naš konkurent koristiti neke povoljne donacije EU. Mi redovno izmirujemo sve svoje obaveze, oko 400 KM mjesečno. Samo za rezervisanje taksi stajališta plaćamo godišnje 240 KM. U Bijeljini ima I veliki broj tzv "divljih" taksista koje niko ne kontroliše. Mi moramo izdržavati svoje porodice, školovati djecu, te s razlogom strahujemo za svoju egzistenciju", kaže Ristić.

Milan Jovanović, taksista je koji već desetak godina obavlja ovaj posao. Iako je penzionisan, dopunski radi po pet sati dnevno kako bi popravio svoje finansijsko stanje.

"Smatram da će nas nova taksi služba ugroziti. Imamo obaveze servisiranja vozila, plaćamo obaveze prema državi, izdržavamo svoje porodice. Ovo je mali grad za toliki broj taksista. Niko ti neće pozvati taksi iz udaljenih semberskih sela, kao što je Dragaljevac, Čađavica, Crnjelovo. Mještani tih sela čekaju na svoga komšiju ili rođaka da ih poveze do grada, jer je to za njih preskupo", kaže Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA