Ekipa OŠ "Sveti Sava" najbolja na prvenstvu osnovnih škola Semberije

Poslije više od dvadeset godina pauze u Semberiji se ponovo ekipno takmiče mladi šahisti, braneći boje svoje škole. Još od devedesetih godina prošlog vijeka osnovci ovih prostora nisu ukrštali koplja u ime svoje škole.

Ekipa OŠ "Sveti Sava" najbolja na prvenstvu osnovnih škola Semberije

Šahovski klub „Svetozar Gligorić" iz Bijeljine je u petak, 15. decembra 2017. godine u osnovnoj školi „Jovan Dučić" u Bijeljini priuštio, dugo očekivanu, priliku da oko trideset mladih šahista Semberije ratuju na 64 polja.

Organizator i pokrovitelj kompletnog prvenstva je ŠK „Svetozar Gligorić", koji je obezbijedio sudije, šahovske garniture, satove, zahvalnice, diplome, medalje, pehar, sendviče i sokove.

Učešće je uzelo šest škola: OŠ „Stevan Nemanja" Vršani, OŠ „Knez Ivo od Semberije" Bijeljina, OŠ „Dvorovi" Dvorovi, OŠ „Sveti Sava" Bijeljina, OŠ „Nikola Tesla" Pilica i OŠ „Jovan Dučić" Bijeljina

Igralo se po Bergerovom sistemu, pet kola, na četiri table. Ekipe su brojale po četiri igrača i dvije rezerve. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču.

Turnir su sudili Međunarodni šahovski sudija Vlado Stojanović i Republički šahovski sudija Lalo Perić.

Poslije pet odigranih kola ekipe su zauzele sljedeći plasman:

1. OŠ „Sveti Sava" Bijeljina (10 meč bodova, 18,5 poena)

2. OŠ „Knez Ivo od Semberije" Bijeljina (7 meč bodova, 14 poena)

3. OŠ „Jovan Dučić" Bijeljina (7 meč bodova, 11,5 poena)

4. OŠ „Dvorovi" Dvorovi (4 meč boda, 9 poena)

5. OŠ „Stevan Nemanja" Vršani (1 meč bod, 4 poena) i

6. OŠ „Nikola Tesla" Pilica (1 meč bodova, 3 poena).

Zahvalnice, diplome, medalje i pehar je uručio član izvršnog odbora Šahovskog Saveza Republike Srpske Vlado Stojanović. U pripremi je i regionalno pojedinačno prvenstvo osnovnih škola u šahu, koje će takođe organizovati ŠK „Svetozar Gligorić" iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA