Omaž bijeljinskim sportistima u Hemingveju

“Sreća se najčešće uvuče na vrata za koja nisi ni znao da si ih ostavio otvorenim”, svojevremeno zabilježi čuveni pisac Ernest Hemingvej. Zasigurno da su sreću osjetili i bijeljinski sportski asovi kada su prije izvjesnog vremena slike sa svojim likom vidjeli izložene u kafe-baru "Hemingvej".

Omaž bijeljinskim sportistima u Hemingveju

Na zidu, simbolično, okačeno pet jednobrazno uramljenih fotografija koje vjerno prikazuju suštinu i vrijednost zbog kojih su košarkaš Miroslav Todić, Gojko Pivač bivši fudbaler FK "Radnik", Bogdan Rankić predsjednik RK "Bijeljina", Vladimir Radovanović i Vedran Borovčanin, košarkaši KK "Radnik", upisali svoja imena u istoriju bijeljinskog sporta.

Svima njima Bijeljina je bila početna stanica u sportskoj karijeri, neki od njih, poput, Todića, Radovanovića i Borovčanina, ostvarili su se i kao inostrani igrači sa zavidnim sportskim rezultatima. Dok su ostala dvojica, Rankić i Pivač, svoja imena upisali u legendarnu knjigu sporta, za Bogdana Rankića vezuje se status najuspješnijeg sportskog radnika u našoj zemlji, a sa druge strane, Pivač je svoj talenat iskazao kako u velikom, tako i u malom fudbalu.

Danas od ove čuvene petorke, na terenu su aktivni samo Todić i Borovčanin, ostala trojica svoje dresove su okačili na zid, s tim što se Radovanović pokazao kao veoma uspješan u ulozi trenera mlađih kategorija u KK "Radnik".

Grad ih cijeni i poštuje, međutim, kafe-bar "Hemingvej", u kojem su rado viđeni gosti, odlučio je da im nakon nedavnog renoviranja enterijera, namjeni kutak kao poklon za dugogodišnje prijateljstvo, ali i svima onima koji vole da svrate u "Hemingvej" i ispune svoje slobodno vrijeme prijatnom atmosferom kojom zaista odiše ovo mjesto.

"Hemingvej", ušuškan u samom jezgru grada između dvije građevine OŠ "Sveti Sava" i Crkve Sv. Đorđa, koje po svojoj namjeni ali i po periodu gradnje pripadaju listi najvrednijih objekata koje Bijeljina posjeduje, što samom "Hemingveju" dodatno upotpunjuje njegov eksterijer.

A svako ko odškrine vrata kafe - bara "Hemingvej" primjetiće da unutrašnjost odiše lirikom koja opravdava njegov naziv. I kao što je sam nobelovac ostao upamćen kao svestrana ličnost, čiju pažnju su privlačile suprotnosti, tako je i istoimeni lokal decentno spojio književnost i sport, kao preko potrebne za nadogradnju svakog čovjeka.

Đurđa Jakov

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA