Vidaković: Stalni rast DNS-a u Ugljeviku

Opštinski odbor DNS-a Ugljevik organizovao je praznični prijem za medije i predstavnike društveno-političkog i privrednog života Ugljevika i regije.

BIJELJINA

Predsjednik OO DNS Ugljevik Dragiša Vidaković poželio je svim građanima Ugljevika i Republike Srpske srećnu i uspješnu novu 2018. godinu.

- Mi u OO DNS Ugljevik zadovoljni smo rezultatima koje smo ostvarili tokom protekle 2017. godine. Nakon uspjeha na lokalnim izborima 2016. kada smo osvojili tri odbornička mandata u Skupštini opštine Ugljevik, tokom prošle godine nastavljen je trend rasta DNS-a u Ugljeviku. Zabilježili smo značajan porast broja članova a za nas je posebno važno što DNS-u svakodnevno pristupa sve veći broj mladih i obrazovanih ljudi koji žele da se bore za bolji život u Ugljeviku. Tokom 2017. smo sproveli i unutarstranačke izbore i dodatno ojačali stranačku infrastrukturu. Zbog svega toga, još jednom ponavljam ono što sam u proteklom periodu više puta isticao, da je DNS najozbiljnija i najperspektivnija politička organizacija na području opštine Ugljevik, rekao je Vidaković i naglasio da će OO DNS Ugljevik i u 2018. godini nastaviti da radi u interesu svih građana Ugljevika, bez obzira na njihovo političko opredjeljenje.

Pred nama je izborna godina koju OO DNS Ugljevik dočekuje potpuno spremno, jer mi smo uvijek spremni da se borimo za bolji život našeg naroda. Na opšte izbore 2018. godine DNS će na području naše regije izaći sa veoma kvalitetnim izbornim listama za NSRS i PSBiH. Na tim listama naći će se i nekoliko kvalitetnih kandidata OO DNS Ugljevik. Zbog toga, očekujemo da će DNS u Ugljeviku ostvariti daleko najbolji rezulat do sada, i da ćemo biti među vodećim strankama po broju glasova. A, smatram da će na ovogodišnjim izborima biti veoma neizvjesno ko će osvojiti najveći broj glasova u Ugljeviku. U međuvremenu, DNS Ugljevik će tokom 2018. nastaviti da vodi realnu i odgovornu politku u Ugljeviku. U skupštini opštine Ugljevik i u javnosti ćemo nastaviti da se borimo protiv pogrešne politike i pogrešnih odluka koje nanose štetu građanima Ugljevika. S druge strane, kroz rad sa našim narodom na terenu, trudićemo se da pomognemo gdje god to možemo i koliko budemo u mogućnosti. Vjerujemo da zajedno sa građanima, korak po korak možemo da idemo naprijed, i da ovdje, u našem Ugljeviku i našoj Republici Srpskoj može mnogo bolje da se živi. To je naš cilj i naša misija.

Dragiša Vidaković, predsjednik OO DNS Ugljevik

Vidaković je dodao da rast DNS-a u Ugljeviku očigledno mnogima smeta, što se manifestuje kroz nekorektnu kampanju koja se protiv njih vodi na društvenim mrežama.

- Trpimo stalne pritiske onih koji se plaše naše energije i mladosti, našeg znanja i sposobnosti. Stalna smo meta nekorektnih napada, laži i podmetanja na društvenim mrežama, i sličnih pritisaka, što je kulminiralo ovih dana. Naši politički oponenti, krijući se iza lažnih profila na fejsbuku, toliko su bezobzirni da ugrožavaju i članove naših porodica, čak i djecu. To je nedopustivo u jednom demokratskom društvu. Da bi zaštitili naše porodice, i mlade ljude u DNS-u koji se na pristojan, kulturan i dostojanstven način bore za bolji život u Ugljeviku, ja kao predsjednik OO DNS Ugljevik podnio sam krivičnu prijavu protiv lica koja se bave tom prljavom kampanjom. Očekujemo da će nadležni organi sankcionisati takve nezakonite radnje i one koji se time bave, a naše političke oponente pozivamo na fer političku borbu, kroz diskusije i iznošenje argumenata u lokalnom parlamentu i u javnosti. U takvim, fer uslovima, sa sigurnošću možemo da kažemo da je politika DNS-a najbolji izbor za građane opštine Ugljevik - zaključio je Dragiša Vidaković.