Sve više koncerata umetničke muzike u Bijeljini: Primavera udahnula novi kulturni život

Udruženje muzičkih umetnika Semberije, koje je osnovano pre dve godine, u cilju podizanja muzičke kulture i unapređenja muzičke umetnosti, grad Bijeljinu je obogatilo sa značajnim sadržajima.

Sve više koncerata umetničke muzike u Bijeljini: Primavera udahnula novi kulturni život

Umetnički direktor Festivala „Primavera" Nataša Sobo, kao najznačajnije izdvaja koncert Banjalučke Filharmonije i festival „Primavera".

- Saradnja sa Filharmonijom biće nastavljena kroz razne projekte. Želeli smo da ponudimo našoj publici nešto drugačije i zadovoljni smo kako su to prihvatili. Pogodak je bio i festival „Primavera" koji je međunarodnog karaktera i u okviru kojeg se za tri dana predstave stotine takmičara. Festival se sastoji iz nekoliko disciplina, to su klavir, violina, solo pevanje, harmonika, flauta i gitara. Već imamo zainteresovane iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije Bugarske i Češke - istakla je Sobo.

Predsednik Udruženja muzičkih umetnika Semberije Siniša Pajić, iako ima samo 30 godina, već je postao zvučno ime u muzičkom svetu.

Svoje pevačke početke vezuje za hor „Srbadija", a solo pevanje je studirao u klasi profesorke Radmile Smiljanić, srpske operske primadone.

U karijeri je pevao na brojnim scenama, različite koncerte, ali mu je u sećanju posebno ostao jedan od prvih nastupa na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

- Zadovoljan sam time što svoje znanje prenosim na mlađe generacije u bijeljinskoj muzičkoj školi, a i kao asistent sam na Slobomir P Univerzitetu - istakao je Pajić.

Siniša je poslednjih godina krajem decembra sa svojim kolegama profesorom Arsenom Čarkićem, Dejanom Perkovićem, Slavišom Stojanoviće, Nenadom Mihajlovićem organizovao koncerte „Veče sa prijateljima" , a sledeći ovakav planiran je u martu.

Predavanje za muzičare

Udruženje muzičkih umetnika Semberije, koje okuplja muzičke pedagoge iz Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac i Slobomir P univerziteta, organizovalo je i masterklas predavanja za muzičare.

Recept za uspešan rad udruženja je jednostavan - učestvujući na muzičkim susretima ugledaju se na druge i sve dobre prakse primenjuju organizujući koncerte i festivale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA