Mirna novogodišnja noć u Semberiji

Pravoslavna Nova godina je na području Semberije i Majevice protekla mirno, uz jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

Mirna novogodišnja noć u Semberiji

Prema riječima dežurnog policajca Policijske uprave Bijeljina, na cijelom području koje ova uprava pokriva zabilježeno je još jedno djelo, koje je u fazi obrade, te će se pouzdanije moći reći je li riječ o narušavanju javnog reda i mira ili drugom krivičnom djelu.

Stanovnici Bijeljine, Ugljevika i Lopara ni pravoslavnu, kao i međunarodnu Novu godinu nisu slavili organizovano na otvorenom.

Ugostiteljski objekti su radili, a uglavnom mlađi stanovnici ovih opština u njima su dočekali ponoć i veselili se do kasnih časova.

U bijeljinskom Domu zdravlja kažu da je noć protekla uobičajeno, bez većeg priliva pacijenata, kao i u Ugljeviku, što je Srni potvrdila dežurni ljekar Doma zdravlja Ugljevik Ivana Obradović.

Iz Hitne medicinske službe Doma zdravlje Lopare saopšteno je da u toku noći nije bilo povrijeđenih pacijenata i da je protekla mirno.

U opštini Lopare, stanovnici su uglavnom noć proveli u svojim domovima uz tradiciju i tradicionalne običaje. U ugostiteljskim objektima slavilo se do ranih jutarnjih časova.

Opštinski obdor Srpske demokratske stranke Lopare organizovao je slavlje za 500 članova i simpatizera ove stranke, koji su uz pjesmu i muziku slavili u Svečanom salonu "Helvecija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA