Bijeljina sve popularnija turistička destinacija

U Bijeljini je u prošloj godini zabilježen rast dolazaka i noćenja gostiju od 5,1 odsto. Prema zvaničnim podacima Turističke organizacije ovaj Grad je u 2017. godini posjetilo 30.000 turista, koji su ostvarili 57.000 noćenja.

Bijeljina sve popularnija turistička destinacija

Za Bijeljinu je ohrabrujuće povećanje broja stranih turista od 19 odsto u prošloj godini, čemu su doprinijele tradicionalne kulturne i sportske manifestacije u Gradu, koje privlače veliki broj posjetilaca, kao i brojnu dijasporu.

Prema analizama Turističke organizacije, ograničavajući faktor za razvoj turizma u Semberiji je mali broj smještajnih kapaciteta sa 830 ležaja, iako u Etno selu „Stanišići" u Bijeljini posluju dva hotela sa pet zvjezdica, od ukupno pet ovakvih hotela u Republici Srpskoj.

- Važno je istaći i pojačan rad tržišne i poreske inspekcije tokom prošle godine na suzbijanju sive ekonomije i izdavanja stana na dan, što je rezultiralo značajnim povećanjem evidencije turista i ostvarenih noćenja - pojašnjavaju u Turističkoj organizaciji.

U strukturi stranih turista koji su posjetili Bijeljinu 2017. godine je 45 odsto gostiju iz Srbije, kao i iz Slovenije, Hrvatske, Njemačke i Švajcarske.

Najposjećenija turistička destinacija u Gradu je Etno selo „Stanišići", gdje boravi više od 70 odsto stranih turista koji dođu u Bijeljinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

16°

  • 11:00

    16°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    14°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

140 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 09:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI