Nagrađeni najbolji učenički radovi

Gradska Boračka organizacija Bijeljine uoči krsne slave Sveta Tri Jerarha podijelila je nagrade za najbolje učeničke radove o temi "Republiko Srpska u srcu te nosim, sa tobom se ponosim".

BIJELJINA

Na današnjoj svečanosti u Centru za kulturu "Semberija" učenik Osnovne škole "Sveti Sava" Vojislav Durmanović nagrađen je desetodnevnim ljetovanjem, u organizaciji Fonda za dječiju zaštitu, za najbolji literarni rad pod naslovom "Tri boje Srpske".

Ista nagrada pripala je i Dajani Pavlović iz Osnovne škole "Dvorovi", koja je autor najboljeg likovnog rada na konkursu Boračke organizacije Bijeljine. Predsjednik komisije za organizovanje ove manifestacije Đorđe Pajić rekao je novinarima da je na 11. konkurs stiglo 95 likovnih i 26 literarnih radova iz 15 osnovnih škola.

Nagrade od 70 KM za drugo osvojeno mjesto i 50 za trećenagrađene učenike obezbijedila je Gradska boračka organizacija.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su studenti i profesori muzike "Slobomir P Univerziteta" u Bijeljini Vuk Puzić, Srđan Vlahović, Goran Popović, Aleksandra Radosavljević i Dario Zomba.

Publika ima priliku da najbolje literarne i likovne radove vidi i na izložbi koja je do 16. februara postavljena u Centru za kulturu.

Najuspješniji učenički radovi biće i objavljeni u listovima "Semberske novine" i "Srpski borac". Krsna slava Gradske boračke organizacije Bijeljina Sveta Tri Jerarha biće svečano obilježena u ponedjeljak, 12. februara, u svadbenom salonu "Ekskluziv".