Snimljena nova Toyota Auris

Iako su detalji o novom modelu oskudni, verovatno je da će motori nastaviti Toyotin put za smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih gasova.

Auto-moto

To znači da će linija motora verovatno uključiti konvencionalne četvorocilindrične benzinske i dizel motore u rasponu od 100 - 180 KS, kao i 136 KS snažni benzin-električni hibrid. Potpuno novi plug-in električni model je takođe planiran za proizvodnju. Ovaj sistem će automobilu omogućiti domet od 35 kilometara samo na električni pogon, dok se domet sa benzinskim motorm penje do 650 kilometara. Iako je teško prerušen na ovim slikama, jasno je da će novi model dobiti izgled inspirisan nedavno lansiranom modelu Yaris i biće znatno veći od svog prethodnika.

Ovo će biti od koristi kako putnicma napred tako i onima pozadi u pogledu većeg prostora za glave i noge, a takođe povećava se i prostor za prtljag. Pored toga, uvećan donji deo vozila će verovatno služiti da se tu smeste glomazne baterije za plug-in varijantu vozila.

Toyota će takođe ugraditi novi Touch & Go multimedijalni sistem u model Auris koji omogućava vozaču da kontroliše sve, od kamere za vožnju unazad do integrisanog Bluetooth sistema. Kupci takođe mogu da ga koriste za slanje video i tekstualnih poruka. Prethodnom modelu cene su počinjale od 14.000 evra za osnovni model do preko 22.000 evra za hibridnu varijantu, a možemo očekivati da novajlija ima slične cene u najavi.