Saopšteni inicijali šestoro uhapšenih

U nastavku policijske akcije "Gora" na području opštine Pale jutros su uhapšena lica čiji su inicijali U. K, N. M, S. A, B. Ž, D. T. i M.T, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Saopšteni inicijali šestoro uhapšenih

Kako Srna nezvanično saznaje, uhapšeni su vršilac dužnosti direktora ŠG "Jahorina" Pale Uroš Kozomora, šef Radne jedinice Pale Nemanja Milinković, čuvar šuma Simo Abula, otpremač Bojan Živković, osnivač DOO "Terzić Mokro" Delivoje Terzić i direktor ovog preduzeća Milivoje Terzić.

Ova lica osumnjičena su da su Šumsko gazdinstvo "Jahorina" oštetili za 143.348 KM i da su za sebe protivpravno pribavili imovinsku korist od 106. 266 KM tako što su od 25. februara do 4. jula, radeći na redovnoj sječi i izvozu šume u 61 odjeljenju Radne jedinice Pale, pričinili manjak i otuđili 992 metra kubna drvnih sortimenata, navodi se u saopštenju.

Akciju su jutros oko 6.00 časova izveli pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje službene isprave i šumska krađa. U MUP-u RS napominju da je u toku kriminalistička obrada nad ovim licima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA