Svi žele živjeti u Lisabonu: Brojna slavna imena preselila u portugalsku prijestonicu

Nova Lara Croft pala je na šarm i ljubaznost portugalskog glavnog grada - Alisja Vikander se sa suprugom Majklom Fasbenderom preselila u Lisabon, grad koji je u posljednje vrijeme sve popularniji među slavnima

Svi žele živjeti u Lisabonu: Brojna slavna imena preselila u portugalsku prijestonicu
Otkrila je to Vogu sama Vikander koja krasi martovsku naslovnicu slavnog časopisa.

Švedska oskarovka, rođena u Geteborgu, prošle godine se vjenčala za irskog glumca Majkla Fasbendera, a kako su zbog svojih glumačkih karijera mjesecima odsutni i raštrkani po svijetu, zajedničke su trenutke odlučili provoditi u šarmantnom Lisabonu.

Fasbender je prošle godine kupio kuću na jednoj od najboljih adresa portugalskog glavnog grada.

Luksuzna nekretnina smještena je u vrhunskoj lisabonskoj četvrti Alfama, s nje se pruža pogled na rijeku Tagus. Kuća posjeduje privatnu vrtnu terasu s bazenom i dio je stambenog kompleksa s više od 20 novih domova.

Glumica je Lisabon u Vogu uporedila s bruklinskom četvrti Viliamsburg, ali obzirom da ga je izabrala za svoj novi dom vjerojatno nije mislila na ozloglašenost, nego na izgled grada u kojemu su stara industrijska postrojenja preuređena u elegantne restorane i prodavnice.

Kraljica popa Madona preselila se prošle godine s porodicom u Lisabon nakon što se njen sin Dejvid Banda pridružio akademiji za mlade fudbalere kluba Benfika, a svoj dom u portugalskoj prijestolnici pronašli su i pjevač Riki Martin, glumac Džon Malkovič, bivši fudbaler a danas glumac Erik Kantona, glumica Monika Beluči, muzičar Fil Kolins, modni dizajner Kristijan Lobutin i tajkun Aga Kan IV.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA