Trka sjećanja na Spomenka Gostića

U čast najmlađeg srpskog vojnika Spomenka Gostića koji je dao svoj život za Republiku Srpsku u Bijeljini će 25. marta biti održana ulična atletska "Trka sjećanja", najavljeno je iz gradskog odbora Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".

BIJELJINA

Pokrovitelji trke su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i Skupština grada Bijeljina, uz podršku Atletskog saveza Republike Srpske.

Osim "Nasljeđa", organizatori "Trke sjećanja" su Atletski klub "Akademac" iz Bijeljine i Udruženje građana "Filmski dokumentarni centar" iz Banjaluke, a njihov cilj je da ovaj sportski događaj pređe u tradiciju i da pojedine trke budu uvrštene u kalendar međunarodnih atletskih trka.

Planirano je da u nedjelju, 25. marta, u Bijeljini budu održane ulične trke djece predškolskog uzrasta, učenika, rekreativaca i profesionalnih atletičara.

Iz Udruženja "Nasljeđe" podsjećaju da je u organizaciji "Filmskog dokumentarnog centra" Banjaluka snimljen dokumentarni film o Spomenku Gostiću, najmlađem borcu Vojske Republike Srpske koji je dao svoj život za svetu srpsku zemlju.

Atletski klub "Akademac" iz Bijeljine godinama organizuje ulične atletske trke u gradu i to je klub koji ne naplaćuje članarinu za svoje takmičare i članove.

Udruženje "Nasljeđe" u Bijeljini pomaže djeci poginulih boraca i njihovim porodicama i njeguje lik i djelo srpskih boraca koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske, među kojima je i sam Spomenko Gostić.