Mladi Bijeljinac odlučio da se posveti povrtlarstvu: “Život u gradu sve skuplji”

Na imanju porodice Simić u zaseoku Ogorelica u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine počela je sadnja ranog povrća u plastenicima.

BIJELJINA

Uprkos minusima i snežnim padavinama, Simići su uspešno uzgojili rasad ranog kupusa, a za 15 do 20 dana počeće sa sadnjom krastavca i paprike. Povrće uzgajaju u plastenicima ukupne površine od skoro jednog hektara.

Miladin, njegova supruga Gordanu i sinovi Goran i Duško svakodnevno rade u plastenicima. Sadnja ranog kupusa obaviće se za jedan dan.

Goran Simić (27), po zanimanju medicinski tehničar, i njegov brat Duško (34), koji je završio Fakultet poslovne ekonomije, nakon detinjstva i školovanja provedenog u gradu, odlučili su da se ozbiljnije posvete poljoprivrednoj proizvodnji. Obojica su oženjena, Goran ima dva sina, a Duško dve ćerke, pišeAvaz.ba.

Goran kaže da već pet godina radi u zdravstvu.

- Vidim da materijalna situacija u zdravstvu postaje teška i odlučio sam da se više posvetim proizvodnji povrća na očevom imanju. I moja supruga je lekar. Decu treba upisati u vrtić, supruga Bojana mora na specijalizaciju, život u gradu postaje sve skuplji. U prošloj godini dobro smo prošli s lubenicom. Da nema prihoda na selu, teško bi se moglo opstati u gradu - ističe Goran.

Kaže da su on i brat odlučili da se u narednim godinama ozbiljnije bave poljoprivrednom proizvodnjom i uzgojem povrća.