Dobrom organizacijom do uspješne proizvodnje

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić posjetio je domaćinstvo uglednog farmera LJubomira Stevanovića u Amajlijama koji se bavi uzgojem bikova i planira da proširi djelatnost i na proizvodnju mlijeka.

Dobrom organizacijom do uspješne proizvodnje

"Lijepo je vidjeti da u jednom domaćinstvu zajedno žive četiri generacije, uspješno se baveći poljoprivredom. Zadovoljni su otkupnom cijenom i plasmanom bikova, ali problem im je nedostatak zemljišta", naveo je Mićić, ističući da, ako se dobro organizuju, poljoprivrednici mogu dobro da žive od poljoprivrede.

Iz Gradske uprave saopštili su da će, u saradnji sa resornim ministarstvom, nastojati da obezbijede za semberske stočare veće obradive površine, saopšteno je iz ove lokalne uprave.

"Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH stalno radi na obezbjeđivanju uslova za izvoz mesa u Tursku i druge zemlje, što je vjetar u leđa našim poljoprivrednicima", istakao je Mićić.

Stevanovići žele da prošire proizvodnju, s obzirom na to da telad moraju da uvoze iz Rumunije, a nastojaće da počnu proizvodnju mlijeka, na osnovu čega će moći da proizvode i telad.

"Ova godina će biti dobra za poljoprivredne proizvođače jer je otkup počeo već u februaru, a cijena je zadovoljavajuća za naše potrebe", naveo je Stevanović, ističući da im je najveća briga nedostatak obradivog zemljišta i da se nadaju da će im Gradska uprava pomoći.

On je dodao da bi proširenje njihove proizvodnje omogućilo da i naredne generacije njihove porodice ostanu na selu i bave se poljoprivredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA