FOTO Nedostatak parkinga ne opravdava bahatost!

Bijeljina je oduvijek kuburila sa nedostatkom prostora za parkiranje. Situacija se donekle popravila kada je uvedeno parkiranje po zonama (ili nam se to tako učinilo na samom početku), ali se ubrzo pokazalo da cijena parkiranja u tzv crvenoj zoni ni malo ne utiče na rasterećenje u centru grada, i da su sugrađani spremni platiti više, ali da se parkiraju “pred vrata” institucije u kojoj rade ili završavaju neke poslove.

Ukoliko pokušate prošetati sa bebom u kolicima, ponegdje ćete morati sići sa trotoara na kolovoz, gdje ni malo niste bezbjedni. Posebno je teško roditeljima sa duplim kolicima.

Ovih dana prošetali smo kroz grad i zaključili da bi nabrajanje pojedinačnih slučajeva parkiranja na trotoaru, na ili u samoj blizini pješačkog prelaza kao i na mjestima za invalide, bio veliki posao, pa smo se odlučili da vam to predstavimo kroz fotografije

Jedna od ulica, koja je stalno zakrčena nepropisno parkiranim automobilima je ulica Majora Dragutina Gavrilovića, jer svi koji treba da "završe nešto na brzinu u banci" žele da se parkiraju baš ispred banke, a bilo kakvo pješačenje od nekog parkinga za njih je očigledno gubljenje vremena.

Važno je napomenuti, da saobraćajnom kolapsu u Bijeljini doprinose i zatvorene ulice u kojima se izvode kojekakvi radovi (koji se ne završavaju u predviđenom roku!), ali to ne može biti opravdanje za bahato parkiranje nesavjsnih vozača.

Moramo biti društveno odgovornijii!

Očekujemo da grad bude čistiji, a male deponije smeća pravimo oko gotovo svake kante za otpatke u gradu (ni malo lijep prizor kada ujutru prođete gradom prije radnika iz Komunalca).

Biciklisti su se odomaćili po trotoarima i očekuju da pješaci imaju retrovizore na kojima će ih primjetiti na vrijeme, skloniti se i ustupiti im trotoar, jer biciklističku stazu nemaju. Da ne pominjemo nedavni "saobraćajni kolaps" kada je palo cijelih 10ak cm snijega, a smo se svi žalili na neočišćene saobraćajnice, dok ispred dvorišta gotovo da nije bilo očišćenih površina.

Svaki put kada se požalite na rupe na putu, papire po ulici, gužve u saobraćaju, pomislite koliko i sami kao građani činite, tj ne činite da grad bude grad i prijatnije mjesto za život svima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA