Realizacija projekta „Odvažne i hrabre, to ste vi!“

Udruženje žena sa invaliditetom “Impuls” je zahvaljujući inicijativi “Odvažne ihrabre, to ste vi!” pokrenutoj od strane Binga, njegovih partnera (Bambi i Persil) i prijatelja (Alma Ras i Milka) dobitnik finansijske podrške za realizaciju projekta sa kojim je apliciralo u ukupnom iznosu od 4.000KM.

Realizacija projekta  „Odvažne i hrabre, to ste vi!“

Trajanje projekta je 5 mjeseci, a realizuje se u periodu mart -avgust 2018. godine i na području grada Bijeljina.

Opšti cilj projekta je da razvojem i afirmacijom kreativnih mogućnosti i sposobnosti žena sa invaliditetom unaprijediti njihovu socijalizaciju i ravnopravno uključivanje u kulturni život zajednice u kojoj žive.

Specifični ciljevi su:

1. Obezbijeđeni osnovni preduslovi za rad u radionici za članice udruženja -žene sa invaliditetom uz angažovanje omladine - volontera.

2. Putem edukativnih radionica osposobljeno i uključeno u rad radionice 10 žena (6 žena i djevojaka sa određenim stepenom invaliditeta i 4 volonterke)

3. Plasirani gotovi proizvodi javnosti putem Sajma u okviru Tržnog centra Bingo u Bijeljini i izložbe u okviru kulturne manifestacije Grada Bijeljina

4. Javnost upoznata sa sposobnostima i kreacijama žena sa invaliditetom putem medijske promocije i promotivnog materijala.

Tokom realizacije projekta izvršiće se pripremne radnje za funkcionisanje radionica za izradu nakita i ručno tkanje tako što će se postojeći prostor reorganizovati za obuke i rad, izvršiti nabavka repromaterijala za izradu nakita i tkanih predmeta kao i odabir 10 korisnica projekta.

Za osposobljavanje korisnica projekta za izradu nakita i tkanih predmeta izvršit će se tromjesečna obuka i to dva puta sedmično od strane dvije žene sa invaliditetom koje imaju bogato iskustvo i znanje po pitanju ručne izrade nakita i tkanih predmeta.

Obuku će proći ukupno 10 žena i djevojaka od kojih je 6 žena sa invaliditetom i 4 djevojke - volonterke.

Svi radovi koji nastanu tokom obuke i rada će se uredno arhivirati i kasnije isti će biti korišteni za izradu kataloga. Za očekivati je da će biti izrađeno najmanje 150 komada ručno izrađenih tkanih predmeta i nakita.

U petom mjesecu projekta održat će se Sajam u Tržnom centru Bingo u Bijeljini u trajanju od dva dana (03.08.2018. i 04.08.2018.), a u okviru svečanosti Pantelinski dani - Slave Grada Bijeljina (09.08.2018.) održat će se izložba na kojoj će široj javnosti biti predstavljeni i ponuđeni za kupovinu radovi nastali tokom tromjesečne obuke i rada10 korisnica projekta.

Realizacijom ovog projekta pruža se mogućnost ženama sa invaliditetom da dalje rade i prenose znanje na druge zainteresovane žene sa invaliditetom i mlade, pruža se mogućnost da jedan dio sredstava od prodatih radova bude dio prihoda korisnica projekta, a drugi dio bude uložen u dalju nabavku repromaterijala.

Samim tim udruženje stiče izvor samofinansiranja i održivosti jer se pruža mogućnost za dalji rad, napredak i zapošljavanje pojedinaca u ovoj vrsti djelatnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 20:00

    10°C
  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

198 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI