Noćne vukove dočekali prijatelji iz Srpske

Ruski bajkeri Noćni vukovi, koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Republiku Srpsku sinoć oko 19 časova na Graničnom prelazu Pavlovića Most, nakon što su oko 40 minuta zadržani na graničnom prelazu sa Srbijom. Dočekali su ih prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

Noćne vukove dočekali prijatelji iz Srpske

Naše putovanje je pravoslavno hodočašće, posjećujemo manastire i prijatelje u Republici Srpskoji Srbiji i to radimo posljednjih deset godina, istakao je Јevgenij Strogov, predsjednik Motofederacije Rusije.

- Osnovni zadatak našeg hodočašća jeste širenje duhovne veze između naroda. Imamo puno prijatelja u Republici Srpskoj i Srbiji, obilazimo manastire, donosimo ikone... - rekao je Strogov.

Dvadesetak pripadnika Noćnih vukova nalazi se na desetodnevnoj balkanskoj turneji, a nakon Srbije stigli su u Republiku Srpsku. U Bijeljini su posjetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko. Narednih dana boraviće u Banjaluci i Doboju. U ovim gradovima posjetiće neku od pravoslavnih svetinja.

Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbjednostiu BiH od strane Vukova, kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmijao.

- Kako je rekao Isus Hristos- samo ljudi koji stvaraju mir mogu da uđu u carstvo nebesko. To je naš zadatak i nadamo se da će brzo da se slegne ovaj talas- rekao je Strogov.

Poslije gradova u Republici Srpskoj,Noćni vukovi posjetiće još nekoliko gradova u Srbiji, na turneji će preći 2.000 kilometara na četiri točka, jer zbog lošeg vremena motocikle ne mogu koristiti.

Inače, više medijskih ekipa su u prijepodnevnim časovima očekivali ulazak Noćnih vukova na graničnom prelazu Rača, na kojem su bili prisutni i pripadnici bezbjednosnih službi BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA