FOTO Papirni "slatkiš" Jovane Perić

Jovana Perić, već nekoliko godina godine izrađuje torte od papira, a svojim kreacijama do sada je uljepšala brojne proslave.

FOTO Papirni "slatkiš" Jovane Perić

"Od malih nogu voljela sam svemu da dam svoj pečat, čak sam i nove stvari prepravljala, uljepšavala, dodavala po neku sitnicu. Ideja za ovaj kreativni rad nastala je u 2014. godine. Međutim, mnogo ranije još kao djevojčica sam uređivala i pravila nakit za drugarice, šila i improvizovala stvari. Prvo sam počela da kupujem materijal za nakit koji sam u početku pravila samo za sebe, zatim za drugarice, a malo poslije posao se proširio i polako su stizale i narudžbe od drugih djevojaka kojima se dopao moj rad. Smatrala sam da nakit mora da bude upakovan u lijepu kutijicu, pa sam odlučila da ih sama pravim od papira i tako sam polako "uplovila" u svijet papira", kaže Jovana.

U potrazi za raznim kutijicama na Internetu, slučajno je vidjela tortu od papira.

"Bila sam oduševljena, jer tako nešto nikada prije nisam vidjela. Nisam znala kako se to pravi, a niko nije mogao ni da mi pomogne u tome. Odlučila sam da sama osmislim sve i da napravim svoju prvu torticu od papira. Svi u mojoj okolini su bili oduševljeni, jer nikada nisu vidjeli nešto tako slično i originalno", priča nam Jovana.

"Mogu slobodno reći da sam prva počela sa ovim poslom na ovim prostorima, a svoje šablone sam davala drugim djevojkama koje su željele da prave torte od papira. Kao student sam se više posvetila ovom hobiju i to je postalo sve ozbiljnije i ozbiljnije", kaže Jovana.

Jovana navodi da ovaj hobi zahtijeva dosta vremena, mašte i preciznosti.

"Ponekad znam da ne spavam cijeli vikend kako bih uspjela da ispoštujem mušterije. Nekada su osmijeh i zadovoljstvo kupca bitniji od svake materijalne nagrade i podstrek da nastavim dalje u svojoj kreativnoj radionici", kaže ona.

Torte od kartona sastoje se od pojedinačnih kutijica-parčića i zajedno čine tortu. Ove kutijice se mogu puniti igračkama, slatkišima, voćem koji su u originalnom pakovanju. Zato je ovo odličan izbor za proslave dečijih rođendana i drugih vidova svečanosti i proslava.

"Sve što vam padne na pamet od papira može se napraviti. Originalna ideja kao poklon zavaše najdraže goste. Kad svečanost prođe ostaje parče torte za uspomenu. Kupcima predlažem da i oni budu kreativni i da predlože ideje kako bi željeli da njihova tortica izgleda, a moj zadatak je da njihove želje pretvorim u stvarnost. Uz dekoracije mogu se naručiti i slatkiši, koji su bez šećera, namijenjeni našim najmlađima. Svih ovih godina stekla sam povjerenje svojih dragih mušterija pa sam odlučila da ih nagradim i ponudim nešto novo. Dali su mi vjetar u leđa da širim svoj izbor ponude i hvala im na tome. Svi modeli tortica i dekoracije možete pronaći na mojoj FB stranici", kaže za kraj Jovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

19°

  • 20:00

    17°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI