Godišnji trošak za utrošenu struju 1,1 milion maraka

Za rad javne rasvjete u Bijeljini godišnje se troši 1,1 milion KM iz lokalnog budžeta i nadležni najavljuju preduzimanje svih tehničkih mjera za smanjenje ove potrošnje.

Godišnji trošak za utrošenu struju 1,1 milion maraka
FOTO: Bijeljina danas

U izvještaju Gradske uprave, koji će u utorak, 27. marta, biti pred odbornicima, navedeno je da se u o ovoj godini planira ulaganje 60.000 KM u izgradnju javne rasvjete, uz sufinansiranje građana od 50 odsto, kao i 30.000 KM za osvjetljavanje užeg centra grada gdje ne postoji mogućnost sufinansiranja građana.

Za redovno održavanje javne rasvjete iz budžeta je planirano 188.000 KM.

Prošle godine u Bijeljini je za nadogradnju javne rasvjete na pet lokacija utrošeno 18.000 KM budžetskog novca, uz isto toliko sufinansranja građana.

Za izgradnju javne rasvjete u užem gradskom jezgru, kao što su ulice Majevička i Braće Gavrić koje su ostale neosvijetljene tokom izgradnje kanalizacije, kao i javne površine poput parkova, utrošeno je gotovo 55.000 KM.

Grad je morao da finansira i popravke javne rasvjete uništene u 15 saobraćajnih nezgoda, pri čemu je šteta procijenjena na 14.000 KM i dijelom naplaćena od osiguravajućih kuća, a dio je u procesu naplate potraživanja.

U prošloj godini na javnoj rasvjeti u Bijeljini bilo je 1.511 intervencija na otklanjanju kvarova, što je u prosjeku prethodnih godina.

Ukupan broj sijaličnih mjesta na selima i u gradu procjenjuje se na više od 18.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA