Rijeke u Semberiji ne prijete izlivanjem

U Semberiji nema opasnosti od poplava, vodostaj rijeke Drine opada, a Save stagnira, saopštio je na današnjoj konfernciji za medije gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Rijeke u Semberiji ne prijete izlivanjem

- Na snazi je redovna odbrana od poplava, a u narednom periodu ne očekujemo veći porast vodostaja rijeka, a samim tim ni ugroženost od poplava - istakao je Mićić, dodajući i da su vodostaji rijeka Janja, Lukavac i Gnjica u granicama normale.

- Vodostaji se mogu povećati od topljenja snijega u naredna dva dana, a unutrašnje rijeke mogu primiti dovoljnu količinu vode, tako da ni topljenje snijega ne bi trebalo prouzrokovati veće probleme - pojasnio je gradonačelnik Bijeljine.

On je naveo da je trenutna visina snježnog pokrivača u Bijeljini 20 centimetara, te da je jutros zbog toga u Gradu bilo problema u saobraćaju, ali da su trenutno sve ekipe na terenu i da čiste puteve.- Preduzeće "Bijeljina put" počelo je da čisti snijeg tek jutros u 7:00 časova, jer im mašine nisu bile spremne za rad, pa je zbog toga u jutarnjim časovima na gradskom području došlo do problema u odvijanju saobraćaja - pojasnio je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA