Knežević: Neophodan ravnomjeran odnos pri raspodjeli državnog zemljišta

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina Dragan Knežević pozvao je gradsku administraciju Bijeljine da prilikom raspodjele državnog poljoprivrednog zemljišta imaju pošten odnos prema svim poljoprivrednicima na području Semberije.

Knežević: Neophodan ravnomjeran odnos pri raspodjeli državnog zemljišta

"Na predstojećoj Gradskoj skupštini, zakazanoj za 27. mart, planirano je da se na dnevnom redu nađe i Odluka o raspisivanju oglasa za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području opštine", rekao je Knežević.

On je u saopštenju naveo da je veoma važno da izbor i dodjela zemlje budu sprovedeni na pošten način, u skladu sa zakonom.

"Među poljoprivrednicima postoji bojazan da su parcele unaprijed podijeljene", kaže Knežević.

On je istakao da površina zemlje koja se daje u zakup nije zanemariva i da nema mjesta sitnim ličnim i političkim interesima.

"Ukupna površina zemljišta koja se daje u zakup iznosi 233 hektara u Amajlijama, Popovima, Međašima, Velinom Selu, Brodcu, Crnjelovu, Suvom Polju, Glogovcu, Kojčinovcu, Obarskoj, Hasama, Ostojićevu i Janji. Od toga, 165 hektara je obrađeno zemljište, a 65 hektara zapušteno poljoprivredno zemljište za čiji zakup važe olakšice", naglasio je Knežević.

On je dodao da se zemljište daje u zakup na period od 10 godina i da zbog toga vlada velika zainteresovanost poljoprivrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA