Srednjoškolci ponovo na sceni: Počinje festival "Udahni kulturu"

Od 19. do 27. aprila u Velikoj sali Centra za kulturu biće održan četvrti po redu Festival srednjoškolskih predstava "Udahni kulturu".

Srednjoškolci ponovo na sceni: Počinje festival "Udahni kulturu"

Svako veče u 20 časova, predstaviće se po jedna škola sa predstavom u izvođenju učenika.

"Prethodna tri festivala su bila veoma posjećena i smatramo da smo time postigli željeni cilj, a to je da započnemo i nastavimo afirmaciju mladih ljudi u pravcu njihovog učešća u kulturnom životu grada, a i šire regije. Nadamo se da će ovaj festival preći u tradiciju", navodi se u saopštenju Centru za kulturu koji je organizator Festivala.

Organizator će poslednjeg dana festivala pokloniti svim učesnicima i učenicima srednjih škola  predstavu edukativnog karaktera "U norvešku u smrt'' produkcije Areus Art iz Beograda.

Generalni sponzor festivala, turistička organizacija "Happy travel", odvešće učenike jedne škole koja je učestvovala na Festivalu, na jednodnevni izlet i gledanje predstave u Beogradu.

RASPORED PREDSTAVA:

19. aprila u 20 časova biće izvedena predstava "Samo još ovaj put'', u izvođenju učenika Poljoprivredne i medicinske škola Bijeljina. Narednog dana učenici Tehničke škole iz Zvornika predstaviće se predstavom "Od Toplice do Konstantinopolja''

U nedjelju, 23. aprila biće izvedena predstava "Ćelava pevačica'' u izvođenju učenika Ekonomske škole, dok će 24. aprila na scenu izaći učenici Srednje stručne škole iz Janje sa predstavom "Svastike''.

Predstavu "Draga Jelena Sergejevna'' u izvođenju učenika gimnazije "Filip Višnjić" možete pogledati 25. aprila, a dan poslije biće izvedena predstava "Porodične priče'' u izvođenju srednjoškolaca iz Ugljevika.

Poslednjeg dana Festivala igraće se poklon prestava "U Norvešku u smrt'' u produkciji Areus Art iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA