Održano 25. kadetsko i omladinsko prvenstvo RS u šahu

Na 25. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu, koje je održano u hotelu „Sveti Stefan“ u Dvorovima, od 13. do 15. aprila, učestvovalo je 149 dječaka i djevojčica iz cijele Republike Srpske.

Održano 25. kadetsko i omladinsko prvenstvo RS u šahu

Prvenstvo RS je otvorio načelnik za društvene djelatnosti i sport Grada Bijelјina, Samer El Šeik.

Najbrojniji takmičari na prvenstvu RS bili su mladi talentovani šahisti iz Škole šaha „Svetozar Gligorić" iz Bijelјine, njih 33 dječaka i djevojčica, koji nastupaju za ŠK „Svetozar Gligorić" i ŠK „Pantere". Slјedeći po broju učesnika su bili šahisti koji su nastupali za ŠK „Dvorove", sa 26 takmičara.

Takmičari su bili podijelјeni u 7 starosnih grupa za dječake i djevojčice (do 8, 10, 12, 14, 16, 18 i 20 godina). Iz svake grupe po troje prvoplasiranih su stekli pravo nastupa na prvenstvu Bosne i Hercegovine, koje će biti održano u Neumu od 13. do 16. maja 2018.

Na Prvenstvu šahovske unije BiH u Neumu, Republiku Srpsku će predstavlјati, čak 18 dječaka i djevojčica iz Semberije:

ŠK „Svetozar Gligorić" 8 takmičara: 1. Anastasija Stankić, 2. Đurđica Kozomara, 3. Anja Đurić, 4. Dragana Rankić, 5. Dušan Kozomara, 6. Ljubo Đurić, 7. Emanuel Lazić i 8. Mihajlo Mašanović,

ŠK „Dvorovi" 7 takmičara: 1. Marija Ivanović, 2. Jelena Tomoć, 3. Milan Ivanović, 4. Nјegoš Bilanović, 5. Aleksandra Narančić, 6. Milјana Golubović i 7. Lazar Mimić,

ŠK „Sv. Georgije" 3 takmičara: 1. Tamara Stanišić, 2. Tijana Stanišić i 3. Mirko Šajin.

Za odličan uspjeh mladih šahista ŠK „Svetozar Gligorić", koji su bili najbrojniji i najviše medalјa osvojili, zaslužni su predsjednik kluba, gospodin Saša Stankić sa upravnim odborom, kao i treneri: Međunarodni šahovski sudija Vlado Stojanović i Nacionalni instruktror šaha Lalo Perić, koji pripreme i treninge obavlјaju bez ikakve finansijske nadoknade, u čuvenoj šahovskoj „podmornici Pantera".

Šampionima su uručeni pehari, medalјe i diplome, dok su drugo i treće plasirani dobili medalјe i diplome.

Direktor i Glavni sudija šampionata RS bio je Međunarodni šahovski sudija Vlado Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA