Uz dogovor sa Dodikom mašinovođe spremne da pokrenu vozove

Pregovaračka grupa mašinovođa Željeznica Republike Srpske /ŽRS/ saopštila je danas da su spremni da odmah počnu sa radom i pokrenu vozove, ukoliko se ukinu svi otkazi, suspenzije i odgovornost protiv mašinovođa, a da sve probleme riješe u dogovoru sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

Uz dogovor sa Dodikom mašinovođe spremne da pokrenu vozove

"Da bismo krenuli sa radom neophodno je da se ukinu svi otkazi, suspenzije, i odgovornost protiv mašinovođa, i spriječi svaki vid odmazde nad nama, a da sve probleme riješimo u dogovoru sa predsjednikom Republike, u najkraćem roku, jer iskreno vjerujemo u njegovu dobronamjernost i istinoljubivost", navodi se u saopštenju pregovaračke grupe mašinovođa RS.

Mašinovođe ističu da su spremni da odmah počnu sa radom, ističući u prvi plan brigu za RS, predudzeće, privredu cjelokupne RS, a cijeneći instituciju i ličnost, ugled i autoritet predsjednika RS Milorada Dodika.

Predsjednik Nadzornog odbora kompanije ŽRS Borislav Stevanović saopštio je ranije da su mašinovođe danas bezuslovno prekinule štrajk, zahvaljujući autoritetu predsjednika RS Milorada Dodika, a da će sva sporna pitanja u ŽRS biti rješavana dogovorom.

Mašinovođe koje su od 10. oktobra zaustavile vozove traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM. Uprava ŽRS tvrdi da su mašinovođe nenajavljeno, ne poštujući zakon, obustavile rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA