Bijeljina dobila klupe za dojenje i presvlačenje beba

Od danas bijeljinske majke na Trgu kralja Petra I Karađorđevića i u Gradskom parku mogu da koriste klupe namijenjene i dizajnirane za dojenje i presvlačenje beba.

Bijeljina dobila klupe za dojenje i presvlačenje beba

Inicijativu za postavljanje klupa dalo je Kolo srpskih sestara „Sveta Jelena Dečanska" iz bijeljinskog naselja Krušik, a nabavku i postavljanje klupa omogućilo je gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

- Kolo srpskih sestara „Sveta Jelena Dečanska", svjesno društvene potrebe da se podrži majčinstvo, ali i dojenje djece, kao najprirodniji način odhranjivanja djece, dalo je inicijativu za postavljanje ovih klupa prilagođenih za korišćenje majkama. Gradska uprava je imala razumijevanja za ovu ideju i, zahvaljujući zajedničkoj akciji, imamo ovaj rezultat. Sve možete promijeniti, ali pravu i istinsku prirodu, koja nam je darovana od Boga, ne možete. Zato podržavamo sve majke da doje svoju djecu, bez osjećanja stida, već sa osjećanjem ponosa zbog Božjeg dara koji imaju - poručila je predsjednik krušičkog Kola srpskih sestara Dragica Marjanović, dodajući da su ovakvi potezi posebno važni u vrijeme kada je natalitet negativan i kada je ugrožen biološki opstanak stanovništva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA