Zahvalnost Milanu Dakiću!

Mještani vikend naselja u Amajlijama, čiji su objekti ovih dana ugroženi od plavnog talasa rijeke Drine, kontaktirali su našu redakciju sa željom da javno izraze zahvalnost narodnom poslaniku Milanu Dakiću koji im je, kažu, jedini pritekao u pomoć u odbrani od vodene stihije.

Zahvalnost Milanu Dakiću!

Oni ističu da opasnost od Drine u Amajlijama još nije prošla, ali su uz veliku pomoć Dakića uspjeli privremeno da odbrane na desetine kuća i vikendica.

- Drina i dalje prijeti i ovdje je potrebno trajno rješenje. Međutim, problem je u tome što još nije riješeno pitanje državne granice između Srbije i BiH a naše vikend naselje nalazi se na zemljištu koje pripada katastarskoj opštini Šabac. Zbog toga nadležne institucije Republike Srpske i nisu mogle da reaguju, što je donekle i razumljivo. Onda smo pozvali u pomoć narodnog poslanika Milana Dakića koji nas je spasao zbog čega mu dugujemo ogromnu zahvalnost - kaže Slavko Paleksić iz vikend naselja u Amajlijama.

Njegov komšija Cvijetin Matić tvrdi da bi njihova imovina bila uništena da im Dakić nije pritekao u pomoć.

- Mi smo već bili izgubili svaku nadu i samo smo čekali da Drina odnese naše kuće i vikendice. Ali, Milan nije odustajao. Bio je sa nama na terenu dan i noć, iskoristio je svoj ugled i autoritet i zvao redom da se ljudi angažuju sa svojim ljudstvom i mašinama kako bi odbranili naše objekte od nabujale Drine. Potrošio je i dosta svojih sredstava. On je bio tu čak i kad su neki od komšija počeli da dižu ruke od svega misleći da nam nema spasa. Obećao je da će biti uz nas sve dok ovaj se ovaj problem u potpunosti ne riješi - kaže Matić.

Miodrag Đorić iz vikend naselja u Amajlijama takođe je zahvalan narodnom poslaniku.

- Pokazao se kao pravi političar iz naroda. Kada su nas svi ostavili na cjedilu on nije odustao od nas i hvala mu na tome. Još se jednom pokazalo da onaj ko neće uvijek ima izgovor, a onaj ko hoće da pomogne uvijek nađe način.

Ovim povodom pozvali smo za komentar i narodnog poslanika Milana Dakića.

- Nema tu šta mnogo da se komentariše. Ja sam osjećao obavezu da kao poslanik i član skupštinskog odbora za vodoprivredu u NSRS, pomognem tim ljudima kada su me pozvali. To su naši ljudi, i moramo da budemo tu za njih, za svakog našeg čovjeka, posebno u nevolji. Pratićemo dalji razvoj situacije i reagovati koliko možemo u okviru naših mogućnosti - kratko je prokomentarisao Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA