FOTO Predstavljena akcija udomljavanja pasa

Na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini danas je, u organizaciji gradskog Odjeljenja komunalne policije i Udruženja za zaštitu životinja "Aska", predstavljena akcija udomljavanja pasa kojom se želi ukazati na značaj zaštite životinja.

FOTO Predstavljena akcija udomljavanja pasa
Načelnik Komunalne policije grada Bijeljina Ratomir Draganić rekao je da u Bijeljini u posljednje vrijeme ima mnogo pasa lutalica i mačaka.

"Nesavjesni građani najčešće vozilom dođu u predgrađe i izbace po nekoliko mačaka ili štenadi", rekao je Draganić novinarima i ukazao na potrebu sterilisanja pasa i čipovanja.

On je napomenuo da svi koji žele da imaju psa mogu da se obrate Udruženju "Aska".

Predsjednik Udruženja "Aska" Jasna Đorđić rekla je da je ovakva akcija neophodna jer sami ne mogu djelovati i neophodna im je podrška svih koji žive u ovom gradu.

"Neophodno je, prije svega, promijeniti odnos prema psima i učiniti sve da bi ih bilo što manje na ulici", naglasila je Đorđićeva.

Ona je istakla da gradska Komunalna policija ima razumijevanja za ovaj problem, te da je ovo prvi put da je neka javna ustanova "progovorila" o problemu neudomljenih pasa.

Đorđićeva je uvjerena da će današnja akcija čiji je slogan "Ja nisam lutalica, ja sam odbačen od ljudi" dati rezultate i da će za pse koji su danas učestovali u toj akciji biti pronađeno neko trajnije rješenje.

Đorđićeva je navela da je Udruženje zbrinulo oko 300 pasa za godinu dana, najčešće kod ljudi u inostranstvu, te da na udomljavanje čeka oko 40 pasa.

"U ovom poslu isključivo se oslanjamo na donacije", rekla je Đorđićeva i najavila da će Udruženje dobiti zemljište u naselju Obarska, te da je i tu neophodna pomoć u uređenju prihvatilišta.

Današnjoj akciji su svoj doprinos dala i djeca iz Dnevnog centra Centra za socijalni rad kao i djeca iz vrtića "Čika Jova Zmaj" Bijeljina.

Iako su svi psi koji su dio ove akcije zahvaljujući etuzijazmu članova Udruženja "Aska" čipovani i sterilisani, niko od sugrađana nije izrazio želju da nekom od ovih odbačenih pasa pruži dom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA