ŠK "Sveti Georgije": Ponovljen prošlogodišnji uspjeh

Mladi takmičari iz šahovskog kluba „Sveti Georgije“ iz Bijeljine, na jubilarnom 25. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske koje je održano od 13. do 15. aprila u Banji Dvorovi, ostvarili su istovjetan uspjeh kao i prošle godine na istom takmičenju.

ŠK "Sveti Georgije": Ponovljen prošlogodišnji uspjeh

"Na takmičenju je učestovovalo šest naših šahista koji su članovi omladinskog prvog tima Kluba. Mirko Šajin je zauzeo drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju u kategoriji dječaka do 12 godina sa istim brojem poena kao i prvoplasirani, dok su sestre Tamara i Tijana Stanišić zauzele drugo i treće mjesto, odnosno osvojile srebrnu i bronzanu medalju u kategoriji djevojčica do 12 godina. Njih troje plasirali su se na taj način na državno prvenstvo BiH koje će ove godine biti održano u Neumu. Odlične plasmane ostvarili su i ostali mladi šahisti", naveli su u klubu.

Oni su još naveli da su njihovi uspjesi posebno vrijedni u svjetlu činjenice da je šahovski klub "Sveti Georgije" jedini koji nije podržan u svom radu od strane Gradske uprave Grada Bijeljina.

U narednom periodu klub planira da rekonstruiše i dodatno opremi namještajem i šahovskom opremom njihove prostorije i tako kreira najbolje uslove u gradu za djecu i mlade koji žele da uče šahovsku igru, kao i da realizuje upis novih članova u školu šaha koju će voditi naši treneri, majstorski kandidati i licencirani nacionalni instruktori svjetske šahovske federacije (FIDA) Robert Tonković i Siniša Elez.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    8°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI