Bijeljinski ugostitelji: Naknada za muziku nerealna i previsoka

Ugostitelji u Bijeljini nisu zadovoljni zbog činjenice da će za svako izvođenje muzike uživo, umjesto 9 plaćati 20 KM. Vlasnici restorana za muziku uživo moraće platiti 100 maraka, a svadbenih salona 200 maraka.

Bijeljinski ugostitelji: Naknada za muziku nerealna i previsoka

Ugostitelj Milenko Zupur podsjeća da je naknada za izvođenje muzike u Bijeljini uvedena 2011. godine.

Redovno je kaže izmirivao ovu obavezu, ali smatra da je taksa sada nerealna i previsoka.

"Normalno da se postavlja pitanje zbog čega je prošle godine u decembru taksa bila 9, u martu 20, a u aprilu 100 KM", naglašava Zupur.

I hotelijeri kažu da bi nadležni trebalo da obrazlože ko se i zašto oporezuje po ovom osnovu.

"Kada su organizacije banketa, tipa svadbe, proslave krštenja došli smo na neku cijenu od 200 KM i sad se postavlja pitanje ko treba to da plati, ugostiteljski objekat, domaćin koji organizuje proslavu ili muzika", pita se Danko Mlađenović.

U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove grada Bijeljina kažu da je u prošloj godini po osnovu ove takse naplaćeno 14.211 KM. Poručuju, odluka o taksi je u skladu sa zakonom.
"Ako tu cijenu uporedimo sa nekim drugim gradovima, ona je i manja jer imamo cijene i po 500 KM u nekim drugim gradovima", ističe Tomica Stojanović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u Bijeljini.

Poređenja radi, ova taksa u Banjaluci dnevno iznosi 10 KM, u Srbiji je simbolična, a u Crnoj Gori je ukinuta prije tri godine.

U Komunalnoj policiji u Bijeljini, koja kontroliše naplatu naknade, kažu da su kazne za pravna lica od 400 do 2.500 KM, a za fizička lica od 200 do 1.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA