Bijeljina: Za podsticaj poljoprivredne proizvodnje 1,1 milion KM

Agrarni fond Grada Bijeljina u ovoj godini će usmjeriti 1,1 milion KM za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, dohotka i ruralnog razvoja.

Bijeljina: Za podsticaj poljoprivredne proizvodnje 1,1 milion KM

Podsticajna sredstva biće raspoređena na osnovu odluke o programu korištenja sredstava za podsticaj poljoprivredne proizvodnje za ovu godinu, a u skladu sa planiranim budžetom, navodi se u izvještaju o planu rada Agrarnog fonda za ovu godinu, koji će se naći pred odbornicima na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada.

U izvještaju se navodi da će aktivnosti biti vođene u pravcu unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje direktno podsticajima za određene grane proizvodnje, kao i podsticajima za prerađivačke kapacitete kako bi proizvođači mogli ostvariti što bolji plasman svojih proizvoda.

Ciljevi Agrarnog fonda su, prije svega, da omogući poljoprivrednim gazdinstvima što lakši i jednostavniji način ostvarivanja prava na podsticajna sredstva, smanjenje ekstenzivne proizvodnje i povećanje intenzivnijeg gajenja povrća i voća.

Cilj ovog fonda je i podsticanje intenzivnog razvoja stočarstva kao osnovne grane poljoprivrede koja se naslanja na ratarstvo i povećanje kvaliteta i kvantiteta proizvodnje, uz postizanje optimalnog proizvodnog okruženja na lokalnom nivou.

U izvještaju se, osim niza planova i mjera, navodi da je neophodno raditi i na ostvarenju veće cijene poljoprivrednih proizvoda, smanjenju uvoza, povećanju izvoza, te na boljoj organizovanosti i povezanosti poljoprivrednih proizvođača sa tržišnim i prerađivačkim kapacitetima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA