Podrška Grada sportu i kulturi

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore o finansiranju projekata udruženja građana iz oblasti sporta i kulture, kojima su sredstva odobrena na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana. Za sportske projekte namijenjeno je 560.000 KM, a za projekte u oblasti kulture 42.300 KM.

Podrška Grada sportu i kulturi

Sredstva se dodjeljuju udruženjima građana koja su registrovana na području BiH, odnosno Republike Srpske, imaju sjedište na području Grada Bijeljina i čiji se projekti u cjelosti realizuju na području Grada Bijeljina.

Projekti iz oblasti sporta su odobreni Fudbalskom klubu „Radnik", Košarkaškom klubu „Radnik BN basket", Odbojkaškom klubu „Radnik" i Ženskom fudbalskom klubu „Radnik-bumerang".

- Sredstva su odobrena za sportske klubove koji učestvuju u takmičenjima na najvišem nivou, kao što su Premijer liga BiH, u odbojci, košarci i fudbalu. Grad Bijeljina je po sportskim rezultatima postao poznat u regionu, a mi nastojimo da finansijama dodatno podržimo i motivišemo naše sportiste da nastave vrijedno da treniraju i postižu izvanredne rezultate - naveo je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Iz oblasti kulture finansiraće se 21 projekat kulturno-umjetničkih društava, horova i pjevačkih društava, plesnih klubova i udruženja umjetnika.

- Nastavljamo da ulažemo u kulturu i na ovaj način pomažemo onima koji najbolje promovišu našu tradiciju, umjetnost i kulturno stvaralaštvo, a to su svakako udruženja koja su dobila sredstva po ovom javnom oglasu - pojasnio je Mićić.

Na Javni oglas pristigle su ukupno 83 prijave, a Gradska uprava će ove godine finansirati ukupno 55 projekta. Za preostalih 30 projekata, nevladinih organizacija i drugih udruženja, ugovori će biti potpisani 30. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA