Cacanović : Bahatost i nestručnost odgovornih stopira gradnju u centru grada

Član bijeljinskog odbora Pokreta "Uspješna Srpska" Slaviša Cacanović ocijenio je da će bahatost i nestručnost odgovornih dovesti do toga da gradnja u centru Bijeljine bude stopirana i najavio da će ovaj pokret zatražiti političku i materijalnu odgovornost onih koji su donosili odluke od vitalnog interesa za grad, a sada ih stavljaju van snage.

Cacanović : Bahatost i nestručnost odgovornih stopira gradnju u centru grada

"Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine grada je stavljanje van snage odluke o usvajanju gradskog prostornog plana i urbanističkih planova Bijeljine i naseljenog mjesta Janja. Ova odluka nanijeće višestruku štetu građanima, ali i investitorima i građevinskim firmama", rekao je Cacanović novinarima.

On je pojasnio da je stavljanje ove odluke van snage naložilo resorno ministarstvo zbog niza propusta i nezakonitosti u postupku njihovog donošenja.

"Nestručnost i bahatost skupštinske većine i predsjednika Skupštine grada, a posebno Stručne službe Skupštine i Komisije za propise, kroz čije je ruke i prošla ova odluka prije stavljanja na dnevni red, glavni su razlozi za ovakvu odluku", rekao je Cacanović.

On navodi da u procesu donošenja ova tri plana nisu učestvovali predstavnici Direkcije za izgradnju i razvoj grada koji su bili nosioci izrade plana, te da to najbolje govori kakav su odnos prema ovim planovima i odlukama imali nadležni.

"To je potpuna besmislica u ovoj oblasti. Podsjetiću da su prethodno ove tačke uvrštene na dnevni red na samoj sjednici iako ove odluke, zbog svog strateškog značaja, zaslužuju posebnu i svečanu sjednicu", rekao je Cacanović.

On napominje da je iz postupka donošenja ovih planova potpuno isključen Savjet plana, kao stručno tijelo, čija je uloga bila samo formalna zbog zakonske uloge savjeta.

Cacanović napominje da je za izradu ovih planova iz budžeta grada plaćeno 700.000 KM, a da neodgovornim postupcima i sutrašnjim stavljanjem van snage ovih odluka, štetu trpe, ne samo građani, nego i građevinske firme.

"Skidanje ovih odluka sa dnevnog reda zapravo znači da se gradnja u centru grada stopira", istakao je Cacanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA