Prskanje komaraca sprovodi se prema planu

Larvicidni tretman suzbijanja komaraca u Bijeljini počeo je na vrijeme i sprovodi se prema ranije utvrđenom planu, rekla je Srni Bojana Petričević iz preduzeća "Eko-zaštita", koje obavlja ovaj posao na području grada.

Prskanje komaraca sprovodi se prema planu

Petričevićeva je dodala da se suzbijanje komaraca vrši u svim mjesnim zajednicama na području grada Bijeljina i da će se obavljati redovno do oktobra.

Načelnik gradskog Odjeljenja za privredu Dejan Savić rekao je Srni da preduzeće "Eko-zaštita" očekuje da će larvicidni tretman, koji je u toku, dati očekivane rezultate.

On je, nakon sastanka sa predstavnicima ove firme, Srni rekao da će vrlo brzo uslijediti i tretman odraslih komaraca, što će biti blagovremeno najavljeno.

"Na današnjem sastanku sa predstavnicima `Eko-zaštite` obaviješteni smo da najveći problem predstavlja visok vodostaj rijeke Save u Semberiji, gdje je trenutno nemoguće obaviti larvicidni tretman", rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, gradska Komisija za praćenje ovog posla svakodnevno je na terenu i prati realizaciju poslova koji su povjereni preduzeću "Eko-zaštita".

Savić je podsjetio da je javna nabavka za vršenje dezinsekcije sprovedena prošle godine kao okvirni sporazum na dvije godine i da je za ovu namjenu iz budžeta izdvojeno 290.000 KM.

Akcija suzbijanja larvi komaraca počela je 12. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA