Delegacija Srpske nastavlja razgovore

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske /RS/ Željka Cvijanović pojasnila je Srni da će danas delegacija Srpske nastaviti učešće u strukturalnom dijalogu i razgovore na tehničkom nivou, jer su i teme tehničkog karaktera.

Delegacija Srpske nastavlja razgovore

Ona je naglasila da, istovremeno, ministar pravde RS Džerard Selman danas razgovara o načinu budućeg rada u okviru ovog dijaloga, kako se ne bi ponovila današnja situacija kada je delegacija RS napustila razgovore.

"Delagacija RS je na političkom i ekspertskom nivou i u punom je kapacitetu i razgovaraće onda kad na dnevni red budu stavljene primjedbe zbog kojih je otpočeo strukturalni dijalog u oblasti pravosuđa sa EU", rekla je Cvijanović.

Delegacija RS povukla se jutros u 9.00 časova iz strukturalnog dijaloga, a portparol delegacije EU i specijalnog predstavnika EU Endi Mekgafi rekao je da će delegacija RS učestvovati na sastanku o strukturalnom dijalogu, pojasnivši da će svi članovi delegacije RS moći da učestvuju u svakom djelu dnevnog reda koji se tiče njihove nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA