Amra iz Janje: Izabrala sam FPE i nisam pogriješila

„Veoma sam zadovoljna svojim izborom, jer je odnos između nastavnika, saradnika, studenata i vannastavnih radnika, veoma koretan i baziran na prijateljstvu i težnji ka ostvarenju zajedničkog cilja”, Amra Pobrklić.

BIJELJINA

Osnovnu školu sam završila u O.Š. "Meša Selimović" - Janja, u blizini Bijeljine. Tokom osnovnog obrazovanja, pokazala sam sklonost prema društvenim naukama, pa sam odlučila da upišem Srednju stručnu školu u Janji (Zanimanje: Ekonomija, pravo i trgovina, smjer: ekonomski tehničar).

Za vrijeme pohađanja osnovne škole, učestvovala sam na mnogim takmičenjima (matematika, fizika, istorija, demokratija), a u drugom razredu srednje škole pozvana sam da učestvujem u pisanju projekata, koji su se pripremali za školsko takmičenje.

Nakon što je moj projekat prihvaćen, pozvana sam na Republičko takmičenje, gdje sam osvojila drugo mjesto, a zatim su uslijedila takmičenja iz Monetarne ekonomije i bankarstva, Demokratije... Učešće na svakom od takmičenja za mene je predstavljalo jedno novo i divno iskustvo.

U srednjoj školi dodijeljena mi je Diploma učenika generacije, a zatim Priznanje Grada Bijeljine i Priznanje Prosvjetnog društva.

Fakultet poslovne ekonomije, izabrala sam zbog toga, što ne moram da odlazim daleko od kuće, ali i zbog širokog spektra zaposlenja nakon završenog fakulteta.

Iskreno, ovo ne bih uspjela bez podrške roditelja, mlađeg brata, prijatelja kao i profesora moje srednje škole u Janji, koji su uvijek vjerovali u moj izbor i moje odluke!