Privremene zabrane saobraćaja za 12, 13, 14, 15. i 16. maj

Za potrebe nesmetanog i bezbjednog organizovanja tradicionalnog XVII horskog festivala "Majske muzičke svečanosti" u hramu Svetog Veliko mučenika Georgija i Centra za kulturu privremeno se zabranjuje saobraćaj za sve vrste vozila, u Bijeljini u ulicama:

BIJELJINA

- Vojvode Stepe, u periodu od 09:00 do 18:00 časova, za dan 12. maj 2018. godine (subota).- Svetog Save (dio ulice od raskrsnice sa Ulicom Miloša Obilića do raskrsnice sa Ulicom Dositeja Obradovića) u periodu od 08:30 do 18:00 časova za dan, 13. maj 2018. godine (nedjelja).

Privremene zabrane će se označiti odgovarajućim saobraćajnim znacima.

Takođe, za potrebe organizovanja manifestacije XVII horskog festivala "Majske muzičke svečanosti", Srpskom pjevačkom društvu "Srbadija" iz Bijeljine, odobrava se i privremeno zauzeće javnog vanuličnog parkirališta kod Saborne crkve u Ulici Jovana Dučića, u periodu od 12. maja (subota) u 06:00 časova do 13. maja 2018. godine (nedjelja) u 22:00 časa.

Za potrebe nesmetanog obilježavanja Dana semberskih ratnih jedinica, Dana Vojske Republike Srpske i Dana 3. pješadijskog Republika Srpska Puka, kao i proslave Krsne slave manastira Sveti Vasilije Ostroški, određuje se zabrana saobraćaja za sve vrste vozila po sledećem redosledu:

Zbog prolaska stroja vojnika od Kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" (kapija kod Vanekovog mlina) do Centralnog spomenika poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, te služenja parastosa i polaganja vijenaca poginulim borcima, zabranjuje se saobraćaj u sledećim ulicama i trgovima:

- Srpske dobrovoljačke garde

- Trg Đenaerala Draže Mihajlovića

- Meše Selimovića

- Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića- Vuka Karadžića

Zabrane u navedenim ulicama će se prekidati kako bude završen prolaz stroja vojnika kroz njih. Zabrana je privremena i traje na dan 12.05.2018. godine od 10:15 časova, pa sve do prolaska stroja vojnika, a najkasnije do 10:45 časova.

Radi obilježavanja Krsne slave manastira Sveti Vasilije Ostroški te prolaska Litije od manastira Sveti Vasilije Ostroški do spomenika na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića, te povratka Litije u manastir Sveti Vasilije Ostroški, zabranjuje se saobraćaj u sledećim ulicama:

- Patrijarha Pavla (cijela ulica)

- Vuka Karadžića (cijela ulica)

- Nikole Tesle (lijeva strana posmatrano u smjeru prema Zvorniku)

- Žrtava fašističkog terora (cijela ulica)Zabrane u navedenim ulicama će se prekidati kako bude završen prolaz Litije kroz njih.

Zabrana je privremena i traje na dan 12.05.2018. godine od 10:30 časova, pa sve do okončanja Litije, a najkasnije do 12:45 časova.

Za potrebe organizovanja nesmetanog i bezbjednog provođenja manifestacije Prvi dječiji festival "Radost Bijeljine" u Hotelu Drina, a u skladu sa programom manifestacije određuje se zabrana saobraćaja za sve vrste vozila u dijelu Karađorđeve ulice, od raskrsnice sa Ulicom Patrijarha Pavla do raskrsnice sa Ulicom kneza Miloša, kao i na Trgu kralja Petra I Karađorđevića.Novonastali režim odvijanja saobraćaja će se regulisati na sledeći način:

- Saobraćaj iz Ulice Meše Selimovića će se usmjeriti u Ulicu Vuka Karadžića, a zabraniće se skretanje iz Ulice Nikole Tesle u Ulicu Vuka Karadžića.

Zabrana je privremena i traje za dane 14.05.2018. godine u periodu od 11:00 do 11:30 časova i 16.05.2018. godine u periodu od 17:30 - 20:00 časova, odnosno do završetka manifestacije Prvi dječiji festival "Radost Bijeljine".