Noć muzeja - Trinaesti put u Bijeljini!

Jedinstveni umjetnički spektakl koji se realizuje 19. maja u preko 3000 muzeja u više od trideset evropskih zemalja. Trinaesti put u Bijeljini. Ulaz je slobodan!

BIJELJINA

PROGRAM NOĆI MUZEJA

17,00 - 18,30 - ISPOD KROŠNjE BAOBABA - Edukativna radionica za djecu i roditelje, gdje će se prisutni na kreativan i zanimljiv način upoznati sa različitim tehnikama pravljenja maski, kao i vještinama oslikavanjai ukrašavanja pećina.

19,10 - KONCERT Učenika Osnovne muzičke škole „KORNELIJE STANKOVIĆ"

20,00 - OTVARANjE IZLOŽBE „N'GOLA" - Autorka izložbe: Vera Radošević

Izložba fotografija " N'GOLA", nastala je fuzijom utisaka autorke Vere Radošević tokomboravka u Angoli.. Bogatstvo i raznolikost koju ova zemlja posjeduje čine je jedinstvenom uafričkom okruženju, kako zbog svoje istorije i specifičnog kulturnog identiteta i diverziteta,tako i zbog raznolikosti svojih prirodno-geografskih odlika.Vera Radošević je diplomirani politikolog, ali njena životna strast je fotografija. U stalnojje potrazi za iskonskim i autentičnim u ljudima i svijetu oko sebe. Autentično i iskonsko kaoistinske vrijednosti polako nestaju u stvarnosti modernog svijeta prožetog globalizacijom itrkom za profitom. Nastoji da svojim fotografijama sačuva od zaborava upravo te vrijednosti.Živjela je u Angoli od 2014. do 2016. godine i za to vrijeme baveći se humanitarnim radom usirotištima Luande, putujući kroz zemlju i boraveći sa pripadnicima različitih etničkihzajednica napravila je obimnu fotografsku građu koja oslikava duh ove zemlje.

20,15 - KONCERT DJEČIJEG HORA „SRBADIJA"

20:30 - KUTAK ZA RUSKI TRENUTAK -Polaznici kurseva ruskog jezika sa profesoricom Slavicom Antić govore stihove

21:00 - KONCERT HORA „SRBADIJA"

21:30 - SCENSKI PRIKAZ, KOMEDIJE-MONOLOZI u izvođenju teatra „UBUNTU"

22,00 - 01,00 KONCERT

20,30 - QUIZ NIGHT

Poznato vam je koji je muzički instrument najprodavaniji na svijetu? Znate ko je River Song? Možete da nabrojite koliko puta je Engleska odnijela prvo mjesto na svjetskomprvenstvu u fudbalu? Preostaje vam još samo da okupite svoju ekipu za kviz - društvo iz kraja, kafane, fakulteta,kolege sa posla...

Smislite neko "cool" ime za ekipu i pojavite se 19. maja u 20,30 u Muzeju, naoružani dobrim raspoloženjem i spremni na borbu za titulu "najpametnijeg".