Bijeljinski policajci od iduće nedelje u novim uniformama

Policija u Bijeljini će od naredne nedjelje biti u novim uniformama, potvrđeno je Srni u bijeljinskoj Policijskoj upravi.

Bijeljinski policajci od iduće nedelje u novim uniformama

Policija Republike Srpske je u 2018. godini dobila novu, brendiranu i kvalitetnu uniformu američkog proizvođača "5.11.", čiji materijal i kroj daju garanciju kvaliteta u naredne tri godine, za razliku od prethodne koja je trajala dvije godine.

Što se tiče vizuelnog dijela, u sastav uniforme vraćena je šapka, odnosno uveden je šešir za žene u sastavu Policije Republike Srpske.

U sastav redovne uniforme vraća se i kravata, samo na košulju dugih rukava.

Iz policije navode da su novine uvedene i u dizajn uniforme saobraćajne policije, koja se odlikuje bijelom šapkom i bijelim narukavima sa fluorescentnim oznakama.

Osnovne boje su ostale iste, a vidljive su sve oznake, od grba Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/, do čina i imena policijskog službenika.

Ovakvu uniformu koristi više od 20 policija u svijetu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da se uniforme policijskim upravama u Republici Srpskoj dostavljaju po isporuci, a dosadašnji utisci policijskih službenika sa terena, ali i građana, su pozitivni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA