Izduvani balon!

Kratka priča Ljubice Mlađenović.

Kultura

Koliko puta ste imali priliku da doživite da se osećate kao izduvani balon. Stanje u kojem se osećate toliko prazni i nemoćni da to promenite.

To se najčešće dešava u momentima kad ste bliski sa partnerom, ljubavnikom ili jednostavno osobom koju smatrate svojom.Kad neki susret s tom osobom Vas toliko iscrpi, da se kasnije pitate da li je taj susret trebao da ostavi u vama stanje ispunjenosti osećanjima sreće, zadovoljstva , strasti i ljubavi, ili totalnog nezadovoljstva.

U svetu u kome živimo redovno smo obuzeti sa hiljadu malih i velikih obaveza, i da trenuci koje treba da provedemo u opuštanju i prepuštanju su veoma kratki i retki.I, da baš zbog te svoje kratkoće treba da budu savršeni.

Nije mi se to jednom dogodilo, već hiljadu puta. Sećam se jednog od tih susreta. Radost da ga vidim i dodirnem je bila nemerljiva, ali zbog odgađanja satnice viđenja na svakih sat tog dana moje ushićenje se smanjivalo.

U trenutku kad se konačno pojavio moje ledene ruke su bile pokazatelj velike nervoze, a ne sreće što ga konačno vidim posle dugo vremena. Dodirnuo me je. Bio je topao i nežan, ali ja se nisam osećala lepo. U meni je vladalo osećanje straha i zbunjenosti. Previše sam čekala, i da sve ono i što me držalo je polako isparilo. Trudila sam se da u tom susretu ipak dam svoj maksimum, ali to je više bila gluma nego stari osećaj.

On se trudio, ali taj trud je i kod njega bio sve manji kako je vreme odmicalo. Onda, ona obećanja. Hrpa obećanja o satima koje će biti samo naši uz neki pjenušavac i lagane note u polu tami njegovog apartmana.

U jednom trenutku sam ipak rešila da okončam tu farsu i rekla mu da forsiranje i naših osećanja, ali i naših tela nije poželjno. Da će neki drugi put biti bolje i lepše, i da se konačno potrudi da moj dolazak bude za njega sveti dan. Bez upada sa starne i odlaganja satnice viđenja do kasno u noć. Konačno sam izašla iz te noći s njim.

Osetila sam olakšanje, ali i prazninu. Veliku prazninu, jer sve ono po što sam došla nisam dobila. U stvari jesam, samo veliko razočarenje, a valjda je i to neko osećanje!