Davor Dragičević podnio krivičnu prijavu za ubistvo sina

Borislav Radovanović bivši inspektor rekao je da su on i Davor danas podnijeli prijavu za krivično djelo teško ubistvo za koje su zaprijećene kazne do 45 godina zatvora.

REPUBLIKA SRPSKA
Borislav je rekao da svoju prijavu zasnivaju na dokazima i činjenicama koje su utvrđene u ovom predmetu, a sa kojim tužilastvo raspolaže već 40 dana.

- Do sada je Tužilastvo moralo ovo djelo okvalifikovati kao ubistvo. Sve dosadašnje izjave su notorne gluposti i laž da je riječ o zadesnoj smrti. Da je riječ o ubistvu osim obdukcionih nalaza, potkrepljujemo i drugim dokazima, a i sam David je ukazivao da je ugrožen - rekao je Radovanović.

Dodao je da za 50 dana nema nikakvih dokaza.

- Ako je zadesna smrt neka prikažu bilo koji dokaz ili činjenicu da je riječ o zadesnoj smrti. Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da njihovu odluku dostavi nama, a mi imamo pravo žalbe na to - istakao je on.

Davor je rekao da već 40 dana ne ide na grob sina, ne pali svijeću i ne plače.

- Tražim imena svih koji su učestvovali u ubistvu. David je mučen, zatočen i silovan, a silovanje je širok pojam. Znam brišu poruke sa njegovog telefona, tražim da mi se sve lične stvari Davida dostave - poručio je Dragičević.

Dodao je da nije utvrđeno da je bio u kući Rađena, te rekao da mu kažu otkuda te stvari kod njega u džepu.

- Ja sam riješio ovaj zločin, a oni to mogu na osnovu tih dokaza - rekao je Dragičević.

Radovanović je rekao da danas od 18 časova počinju akciju koja do sada nigdje nije viđena, te očekuju da će dobiti 10.000 prijava krivičnog djela ubistva Davida Dragičevića.