Nezadovoljni klubovi se vraćaju u budžet Bijeljine?!

Poslije nekoliko mjeseci pokušaja da se vrate u budžet Grada Bijeljine, Udruženje nezadovoljnih klubova Semberije danas je dobilo obećanje od Gradskog menadžera i predsjednika Skupštine Grada Bijeljina da će novac dobiti nakon što do 1.juna dostave tačne podatke koliko im je sredstava potrebno za ovu godinu.

BIJELJINA
Novac za nezadovoljne klubove, kako je rečeno , pronaći će se sa budžetske rezerve Odjeljenja za društvene djelatnosti koja trenutno iznosi 50.000 maraka, ali taj novac je nedovoljan tako da će se ostatak morati potražiti sa nekih drugih budžetskih stavki, u zavisnosti kolika bude konačna cifra koju budu zatražili klubovi.

- Svi klubovi su Udruženja građana i svi imaju jednaka prava, odnosno da raspolažu po pravilniku. Savjet za sport nije bio odredio sredstva po Pravilniku o raspodjeli sredstava, rekao je Branimir Đokić predsjednik KK Feniks.

Od danas nezadovoljni klubovi nisu više "privatni" kako ih je ranije nazivao gradonačelnik Bijeljine ističući "da gradski budžet ne može finansirati privatne klubove".

-Cilj svega je podrška našoj djeci. Svi ovi klubovi su angažovali našu djecu, svi oni tamo idu i mi ćemo da damo jednu punu podršku, rekao je Miloš Stevanović Gradski menadžer.

- Napravila se jedna negativna priča kad je u pitanju raspodjela i mi smo organizovali sastanak kako bismo ispravili nepravdu, rekao je Slaviša Marković predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

Sastanku su prisustovali i predstavnici opozicije koji nisu bili optimisti kao ostali učesnici sastanka. Ističu da gradonačelnik Bijeljine nije prisustovao sastanku a potpisao je odluku o dodjeli sredstava poslije dva mjeseca pokušaja klubova da se s njim sastanu.

- Mislim da će se iz ovog sastanka izroditi neka rješenja, ali moram reći da nisam optimista jer nisam siguran da će se budžetom uspjeti riješiti ovi problemi, rekao je Nedeljko Ćorić, šef Kluba odbornika SNSD.

FK ''Zvijezda 09'' od prvobitnih 50.000 maraka koliko je dobijao iz gradskog budžeta , u ovogodišnjem je dobio mrvice - svega 7000. KK ''Feniks'' ove godine nije dobio ni marke, FK Zenit takođe. Predstavnici oštećenih klubova su u posljednja dva mjeseca isticali i sukob interesa u Savjetu za sport jer su članovi Savjeta bili izdašni prema klubovima u kojim obavljaju neku od čelnih funkcija. U međuvremenu, predsjednik Gradskog parlamenta Slaviša Marković je dao ostavku na članstvo u Savjetu.