Sutra u hotelu Drina "Dan otvorenog razgovora"

Udruženje žene sa invaliditetom „Impuls“ uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice organizuje stručno – informativni skup „Dan otvorenog razgovora“ u utorak 22.05.2018. u hotelu Drina u Bijeljini sa početkom u 12.00 sati.

Sutra u hotelu Drina "Dan otvorenog razgovora"

Na skupu će govoriti eminentni ljekari iz Doma zdravlja Bijeljina i JZU Bolnice "Sveti Vračevi" Bijeljina:

Prim dr. Bosiljka Stanojlović, specijalista ginekologije i akušerstva Dr. Novak Đurić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije Dr. Goran Maksimović, specijalista neurologije Dr. Željko Perić, specijalista porodične medicine.

Skup je namijenjen osobama oboljelim od mišićne distrofije i srodnih neuromišićnih oboljenja, ali i svim drugima koji žele saznati više ili se upoznati sa zdravstvenim aspektima bolesti te značaju sistemskog pristupa, preventivnog i pravovremenog djelovanja svih kada je u pitanju rješavanje problema, zadovoljavanje potreba i ostvarivanje prava oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuromišićnih oboljenja.

Na skupu će biti upriličena i podjela brošure "Život sa distrofijom" u čijoj izradi su učestvovali gore navedeni ljekari.

Organizacijom skupa želimo dati skromni doprinos obilježavanju Nedjelje borbe protiv distrofije kao jedne tradicionalne manifestacije, koju je evropska organizacija distrofičara (EAMDA) ustanovila 1973. god. i koja se od tada obilježava u mnogim evropskim zemljama pa tako i kod nas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA