Optužbe protiv načelnika CJB su neosnovane

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić rekao je da je istragom utvrđeno da su potpuno neosnovane optužbe određenog broja radnika Centra javne bezbjednosti Bijeljina na račun načelnika tog centra Vasilija Andrića.

Optužbe protiv načelnika CJB su neosnovane

Vasić je ocijenio da su određeni krugovi unutar policije ispolitizovali navodni mobing Andrića nad desetoricom inspektora bijeljinskog CЈB, kako bi se izborili za što bolje pozicije prilikom predstojećeg izbora novog načelnika ovog centra.

On je najavio da će narednih dana razgovarati sa svim stranama u sukobu, napominjući da su to "stvari koje se moraju rješavati u krugu porodice". Vasić je za "Pres" rekao da je Јedinica za profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ RS, odnosno unutrašnja kontrola, provjerila navode inspektora pomenute u pritužbama i utvrdila da u tim prijavama nisu pronađeni elementi ni disciplinske, ni krivične odgovornosti načelnika, te da su izvještaji završeni prije nekoliko dana i dostavljeni CЈB Bijeljina.

Na pitanje da li slijede kazne inspektorima koji su o svojim problemima izašli u javnost, Vasić je rekao da nije pristalica kažnjavanja ljudi koji su u skladu s procedurom podnijeli žalbe, ali da će za one koji su prekršili pravila ponašanja radnika MUP-a sigurno uslijediti određene sankcije.

Napominjući da CЈB Bijeljina, od kako je na njegovom čelu Andrić, bilježi izraženiji napredak o pitanju prosjeka rasvijetljenosti krivičnih djela, a posebno teških krivičnih djela, Vasić je rekao da on i ministar unutrašnjih poslova Stanislav Čađo zbog toga podržavaju rad Andrića.

Deset kriminalističkih inspektora MUP-a RS iz CЈB Bijeljina optužilo je načelnika ovog centra Vasilija Andrića za mobing i tešku zloupotrebu službenog položaja, a prijave su uputili na adrese gotovo svih nadležnih institucija, od kabineta predsjednika Srpske, predsjednika Narodne skupštine RS, Ministarstva unutrašnjih poslova RS, članova skupštinskog Odbora za bezbjednost, do Saveza sindikata RS i Kancelarije ombudsmana za ljudska prava BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA