Učenici iz Bijeljine posjetili RiTE Ugljevik

Učenici iz Bijeljine posjetili su danas Rudnik i termoelektranu /RiTE/ Ugljevik i upoznali se o radu ovog privrednog giganta Republike Srpske koji ima jedan od namodernijih rudnika u regionu i najveće gradilište u posljednjih 30 godina na ovim prostorima.

Učenici iz Bijeljine posjetili RiTE Ugljevik

Direktor RiTE Đorđe Popović rekao je Srni da je današnja posjeta 160 učenika sedmih razreda bijeljinske Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" edukativnog karaktera i da je djeci prikazan rad na iskopavanju uglja i proizvodnji električne energije.

"U termoelektrani je u toku kapitalni projekat - izgradnja sistema za odsumporavanje, vrijedan 79,4 miliona evra, koji će značajno doprinijeti zaštiti okoline", istakao je Popović.

Prema njegovim riječima, RiTE zapošljava više od 2.000 radnika i proizvodi 35 odsto električne energije u Republici Srpskoj.

"Kao društveno odgovorna firma, zapošljavamo mlade ljude, dajemo priliku za pripravnički staž, kao i prvo zaposlenje", dodao je Popović.

On je napomenuo da ovo preduzeće pomaže i Boračku organizaciju, kao i brojne društvene i sportske aktivnosti u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA