Saradnjom Policije i Gradske uprave do bržeg rješavanja komunalnih problema

Gradski menadžer Miloš Stevanović održao je danas sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Bijeljina, preduzeća „Komunalac“ i gradskih odjeljenja komunalne policije i inspekcijskih poslova na temu saradnje u više oblasti, s ciljem unapređenja funkcionisanja saobraćaja i i suzbijanja nelagalne prodaje robe na gradskim ulicama.

Saradnjom Policije i Gradske uprave do bržeg rješavanja komunalnih problema

- Od sledećeg ponedeljka, 28. maja ove godine, Policijska uprava i gradska odjeljenja komunalne policije, odnosno, inspekcijskih poslova će intenzivirati kontrolu nedozvoljene prodaje robe na ulicama. Prema podacima Policijske uprave u više navrata je zbog nelegalne prodaje došlo i do narušavanja javnog reda i mira, pa se i Gradska uprava uključila u prioriteno rješavanje ovog problema - najavio je gradski menadžer, dodajući da će prvih nekoliko dana ove kontrole biti preventivne, a nakon toga će uslijediti i izricanje kazni za one koji ne budu prihvatili upozorenja.

On je apelovao na građane da budu strpljivi kada je riječ o radovima na izgradnji kanalizacije, koji prouzrokuju veće gužve u Gradu, te obavijestio javnost da su trenutno dostupna dva prilaza Regionalnoj bolnici „Sveti vračevi".

- Jedan prilaz je iz Ulice Galac, dok je relativno skoro otvoren i prilaz iz Ulice Srpske vojske, kojoj se može pristupiti iz Ulice Nikole Spasojevića - istakao je Stevanović, apelujući da građani koriste i ovaj prilaz.On je pojasnio da će kroz saradnju Gradske uprave i Bolnice biti smanjene i gužve na prilazu iz Ulice Galac, s obzirom na to da je plaćanje parkinga u vrijeme najvećih gužvi liberalizovano.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava će ponovo formirati Savjet za bezbjednost saobraćaja koji će imati zadatak da iznese prijedloge s ciljem unapređenja saobraćaja, a biće uređena i Odluka o komunalnom redu u Gradu.

- Cilj nam je da unaprijedimo funkcionisanje saobraćaja u našem Gradu i budemo na usluzi našim građanima, kako bismo im olakšali svakodnevne aktivnosti - pojasnio je gradski menadžer, najavivši da će Saobraćajna policija povećati prisustvo na ključnim raskrnicama u Gradu, s ciljem regulisanja saobraćaja i rasterećivanja zastoja.

S obzirom na to da je primjećeno i da pješački prelazi dodatno usporavaju saobraćaj u centru Grada, jer se u okolini zgrade Gradske uprave nalazi veliki broj pješačkih prelaza, biće razmotreno i ukidanje pojedinih prelaza.

Takođe, biće pojačane i aktivnosti redarske službe, koja kontroliše rad prodavaca na gradskoj Zelenoj pijaci.

- Da bi bio riješen problem nelegalne prodaje na ulici, odnosno, mjestima na kojima to nije dozvoljeno, preduzeće „Komunalac" je ponudilo prodavcima da na Zelenoj pijaci prodaju i tekstilnu robu, ukoliko imaju dokaz o porijeklu robe - naveo je Stevanović.

On je najavio da će nakon intenzivnih radova na izgradnji kanalizacije i asfaltiranja ulica u kojima se izvode radovi, gradske ulice biti oprane, te da će Grad zasijati u pravom svjetlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA