U Bijeljini otvorena treća terenska Kancelarija Ombudsmana za djecu

U Bijeljini je danas počela sa radom Kancelarija Ombudsmana za djecu Republike Srpske, nakon Foče i Doboja treća terenska kancelarija ove republičke institucije sa sjedištem u Banjaluci.

U Bijeljini otvorena treća terenska Kancelarija Ombudsmana za djecu

"Bijeljina je centar Semberije, sa dosta stanovnika koji su, nažalost, u stanju socijalne potrebe, sa velikim migracijama koje dovode u rizik porodice i djecu, grad sa 800 razvoda u prošloj godini, gdje je svaki četvrti brak bio razveden, što proizvodi mnoge probleme za porodicu, a posebno za djecu", izjavila je novinarima Ombudsman za djecu Republike Srpske Dragica Radović.

Na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Radovićeva je istakla da najbolji interes djeteta uvijek mora biti zastupljen i da dijete treba saslušati u svakom postupku, te pozvala sve subjekte u društvu da u svom djelovanju uvijek vode računa o zaštiti prava djeteta.

Ona je zahvalila lokalnim vlastima što su uvažili inicijativu narodnog poslanika iz Bijeljine Milice Lovrić, te podržali i pomogli otvaranje terenske kancelarije Ombudsmana za djecu u gradu, koja se nalazi u zgradi Centra za kulturu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je značaj otvaranja još jedne republičke institucije u gradu, posebno što je riječ o nastojanjima da se zaštite i unaprijede prava djece.

On je rekao da otvaranje Kancelarije Ombudsmana za djecu u Bijeljini predstavlja primjer dobre saradnje lokalnih i republičkih institucija.

Narodni poslanik Milica Lovrić, koja je inicijator ideje o otvaranju ove terenske kancelarije u Bijeljini, ukazala je na značaj rada ombudsmana u zaštiti i povećanju prava djece, u podršci porodici, djeci, institucijama i organizacijama koje se bave djecom.

"Misija svakog poslanika je da obezbijedi nešto konkretno i korisno za društvenu zajednicu i ja sam tu svoju viziju dijelom ostvarila otvaranjem ove regionalne kancelarije", rekla je Lovrićeva novinarima.

Ona je pohvalila saradnju gradske vlasti sa republičkim institucijama i navela da je Grad Bijeljina dao na korištenje poslovni prostor i infrastrukturu za rad terenske kancelarije koju će voditi sugrađanka Jovanka Vuković, dugogodišnji profesionalac iz oblasti dječije zaštite.

Zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković rekla je novinarima da je riječ o velikom izazovu, jer su velike i potrebe djece i porodice za institucionalnom podrškom, te da očekuje značajnu saradnju, jedinstven rad i velike iskorake u regiji u ovoj oblasti.

Ključeve kancelarije u Bijeljini svečano je uručio predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković koji je podsjetio na jednoglasnu podršku za ovu inicijativu u lokalnom parlamentu i najavio nastavak saradnje republičkih i gradskih vlasti na zaštiti prava djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

127 cm

Promjena: 8cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI