Frka zbog Trampovih telefona - zašto ih ne menja

Tramp odbija zaštićeni telefon, od dva iPhone uređaja jedan je samo za Twitter.

Frka zbog Trampovih telefona - zašto ih ne menja

Predsednik SAD,Donald Tramp, koristi mobilne telefone u vlasništvu Bele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, objavio jepolitico.com sajt, pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije.

Navodi se da je aktuelni šefBele kuće, iako su ga saradnici ubeđivali da treba jednom mesečno da promeni telefon, koji koristi za pisanje poruka na Twitteru, odbio to govoreći im da je to "isuviše nezgodno".

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dvaiPhone telefona, jedan za pozive i drugi sa aplikacijomTwitter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bele kuće i Agencija za komunikacije Bele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnikBarak Obama svakih 30 dana predavao telefone, koje mu je izdala Bela kuća na proveru stručnjacima, kako bi proverili da nisu hakovani ili prisluškivani. Uz to, mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.

Ono što niko nije objavio, za sada, jeste koje to iPhone modele koristi predsednik Tramp.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA