FOTO U Bijeljini devet novih parking mjesta za osobe sa invaliditetom

Zahvaljujući kampanji „Parkiraj ali ne na moje mjesto” koju provodi Koalicija organizacija osoba sa invaliditetom "Kolosi", Bijeljina je dobila devet novih parking mjesta za osobe sa invaliditetom u užem centru grada.

FOTO U Bijeljini devet novih parking mjesta za osobe sa invaliditetom

Predsjednik Koalicije "Kolosi" Mišo Jović, kaže da se kampanja provodi u saradnji sa Gradom Bijeljina, a u skladu sa Strategijom razvoja grada i kroz Lokalni akcioni plan u oblasti invaliditeta.

- Ova parking mjesta su namjenjena za osobe sa invaliditetom koje imaju motorno vozilo i posjeduju karticu za parking koju izdaje CJB, a koja važi samo za obilježena parking mjesta, kaže Jović.

Osim novih devet obilježenih parking mjesta, za lica sa invaliditetom sa karticom CJB-a obezbjeđena su i mjesta ispred bolnice, CJB, tržnih centara, a u planu je da se postave ispred svih institucija.

- Sredstva za obilježavanje je obezbjedila Koalcija. Apelujemo na sugrađane da poštuju ova parking mjesta jer je licima sa invaliditetom teško da ulaze i izlaze iz automobila ukoliko je drugi automobil preblizu parkiran, dodaje Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

20°

  • 20:00

    18°C
  • 23:00

    15°C
  • 02:00

    10°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

106 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

313 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI