U Kumrovcu obilježen "Dan mladosti"

U organizaciji Saveza društava "Josip Broz Tito" u Kumrovcu je održan skup "Dan mladosti-radosti 2018" kojim se obilježava rođendan nekadašnjeg predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita.

U Kumrovcu obilježen "Dan mladosti"
Hina prenosi da je predsjednik Saveza Jovan Vejnović rekao da je jedan od ciljeva okupljanja u Kumrovcu reafirmacija vrijednosti i postignuća prošlog vremena, odnosno onoga što je bilo pozitivno.

Navodi se da je ove godine skup održan pod motom "U mladosti je radost - u radosti je mladost" i da se, po novinarskoj procjeni u Kumrovcu, okupilo više hiljada ljudi.

Vejnović je dodao je da je ponosan što je ove godine pokrovitelj događanja Krapinsko-zagorska županija dok sa hrvatskog državnog nivoa nema govora o bilo kakvoj podršci.

"Oni nas svrstavaju ne samo uz nostalgičare, nego nas svrstavaju sa zločincima. To je službena interpretacija koja dolazi iz najviših krugova u Republici Hrvatskoj", kazao je Vejnović.

Na skupu je bila i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je navela dva razloga zbog čega su se odlučili na pokroviteljstvo. Rekla je da je prvi što "treba poštovati velike ljude tog kraja, a Josip Broz Tito je značajna istorijska ličnost", a kao drugi razlog naglasila je da sa turističkog aspekta treba kapitalizovati to što je Broz rođen u Kumrovcu.

Načelnik opštine Kumrovec Robert Šplajta kazao je da je Josip Broz jedan od velikana svjetske istorije, odnosno svjetski brend i da Kumrovec to mora da iskoristi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA