Istraga vodi rasvjetljavanju napada

  • BiH
  • 15. Nov 2011.

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović izjavio je da istraga o terorističkom napadu na Ambasadu SAD teče u pravcu koji će u potpunosti rasvijetliti taj događaj.

Istraga vodi rasvjetljavanju napada

"U posljednjih 15 dana obavili smo niz radnji i konstultacija unutar BiH, kao i sa našim susjedima Srbijom i Hrvatskom", rekao je Ahmetović i dodao da su sve policijske strukture na nivou BiH u potpunosti na raspolaganju Tužilaštvu BiH.

Ahmetović je naveo da je s ciljem formiranja jedinstvenog indeksa lica koja se dovode u vezu sa potencijalnim izvršenjima krivičnih djela terorizma formiran Operativni centar koji je smješten u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ i u kojem učestvuju sve policijske agencije u BiH te Obavještajno-bezbjednosna služba.

"Aktivnostima Operativne grupe rukovodi državni tužilac", rekao je Ahmetović za sarajevsko "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, jedan od zadataka Operativne grupe jeste da objedini liste koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela terorizma.

"S obzirom na to da su u prethodnom periodu policijske strukture i obavještajna služba vodile evidenciju svaka za sebe, prvi put će se kreirati jedinstven indeks lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela", rekao je Ahmetović i ocijenio da će jedinstven indeks doprinijeti efikasnijem i boljem radu agencija za provođenje zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI